måndag 6 maj 2019

Omväxling förnöjer?

Bild: Jörgen Auer
Solen skiner. Det är inte varmt, men ändå uppehåll. Så då kan man kanske gå ut en stund? Åtminstone se om de nyligen planterade sommarblommorna mår bra. Hur mår du rosenskära? Trivs du här med salvia och nejlika? Det ser lite tomt ut framför er, vill ni ha sällskap?

Bild: Jörgen Auer
Benen vill ut och röra på sig. Vill ha mer än morgonens träning på gymmet. Okej. Jag följer med, säger jag och benen går ner förbi Klämmestorps IP och vidare bort mot Klämmestorps gård. Se så rapsen blommar, säger jag till mig själv och höjer telefonkameran.

Bild: Jörgen Auer
Jag följer rapsfältet in i skogen. Inte bara för skogens skull, utan för att det börjar regna. Det lilla vita torpet försöker gömma sig. Men jag ser det nog.

Bild: Jörgen Auer
Vädret är omväxlande. Men det förnöjer ju, sägs det. Sol, ja, en del. Men bortöver, åt söder och sydväst finns mörka och dystra moln, inte ljusa och glada som de här.

Bild: Jörgen Auer
Men här blir jag lite orolig. Jag ska ju åt det hållet. Kommer jag att klara mig undan det oväder som nalkas?

Bild: Jörgen Auer
Men mitt i allt det mörka bor det vackra också. Som här vid Veta Östergård.

Bild: Jörgen Auer
Vad heter de? Jag vet inte.

Bild: Jörgen Auer
Här blåser det, kan jag berätta. Och regnet tilltar en aning. Blir dessvärre till hagel som faktiskt gör ont när de träffar mitt pannben med stor kraft. Dunkar mig i tinningen.

Bild: Jörgen Auer
Men ska det vara så här? Hagel i maj. Nej. Men så är det. Så är det 6 maj 2019.
Jag vet, jag var där. Och är glad att jag inte bor i Dalarna där man på sina håll fått en decimeter snö i dag. Eller var det under natten som gått? Strunt samma. Från Sälen kom tv-bilderna i alla fall.

Inga kommentarer: