tisdag 24 november 2020

Dagbok med Siri och IFK

 Hej. Kom på att det var fruktansvärt länge sedan som jag namnspottade. Trainspotting du vet, fast med namn på människor. I dag har jag till exempel träffat en Marie, jag hälsar därför till henne lite extra. 

Mer? Tja, jag har på teve sett Magdalena Eriksson vinna Diamantbollen på fotbollsgalan som årets bästa damspelare och Zlatan Ibrahimovic vinna Guldbollen som bäste herrspelare för tolfte gången. Stort.

Mer? Ja, jag såg Kristofer Olsson, Viktor Claesson, Marcus Berg spela med sitt Krasnodar i Champions League mot Sevilla, 1-2. 

Ännu mer? Hm. Ja, i dessa pandemitider händer inte så mycket. Jag träffar liksom inte så många. Men jag åkte till Kisa. Och till Bäckhult vid Drögen. På tillbakavägen mot Mantorp såg jag tre rådjur mellan Kisa och Ulrika.  Hemma löste jag tre korsord och tre sudoku, åt bara soppa som lunch/middag eftersom jag drog ut en tand i går och inte vill fördröja läkningen i munnen. I morse blev det filmjölk till frukost. Fikat har jag också gjort. Egentligen var det allt. Nej, jag läste också två kapitel i Siri Gustafssons bok "När sommarvinden leker". Jag känner inte Siri, men hennes syster Johanna och ännu mer pappa Torbjörn känner jag. Torbjörn, Presleydenten, jobbade ju på Corren i många år. Siri har gett ut två Feelgoodböcker, även "Minnet av din kärlek" är hennes verk.

I övrigt: postlådan var tom i dag och jag såg hur postbilen bara åkte förbi. Är jag bortglömd? Nej, det hoppas jag inte, men det är tisdag och tisdagar brukar vara postlösa för mig. Inte ens räkningar hittar hem till mig då.

Ytterligare? Hans-Jörgen ringde. Först sms-ade han. Jag messade tillbaka. Han svarade. Jag svarade. Så där höll vi på en kvart. Är man kompisar sedan 10-årsåldern så är man. Till slut tröttande han på att messa, och ringde i stället. Tjena. Läget? Covid, ekonomi, jul, IFK (Norrköping) diskuterades. Peter Hunt, IFK-ordförande och före detta lagkompis i division VI med mig, nämndes vid namn, hej Peter! Så också HJ:s hustru Eijvon, och syster Anita i Oslo och jag nämnde mina barn, Hej, alla!  En annan kompis, Nille, nämndes också. Hej, Nille!

Ytterligare mer? Det knackade på dörren, en kille ville sälja alarm, det fick han inte. Inte hos mig i alla fall.  

Till sist: forskade lite kring svenske kungen Karl XV i tron att jag skulle hitta bevis för hans inblandning i en graviditet och barnafödelse 1855. Fann det inte, Maria.

Ännu senare: tar jag ett glas vatten.

Inga kommentarer: