onsdag 25 november 2020

Vad stod det i Corren?

Bild: Jörgen Auer
Dagens inlägg är lika svårt att skriva som gårdagens, nej, fel. Det är ännu svårare. För jag har inte gjort ett dugg. Inte mer än ätit och fikat, löst korsord, messat, chattat, pratat i telefon med en syster och en dotter, samt gått promenad. Den senare gav de här bilderna.
 
Bild: Jörgen Auer
I skrivande stund erinrar jag mig att jag ju tvättade också. Hm, kanske bäst att tömma maskinen, jag la i en massa underkläder  halv nio i morse. Nu är klockan snart åtta på kvällen. Det borde vara rent nu.

Bild: Jörgen Auer
Se! Hur kan bilden bli så? Solstrålarna syftar jag på. Märkligt. Och häftigt. Tänk så mycket roligare det är att fota när solen håller sig framme. Det verkar nästan som att solen tycker om att bli fotad.

Bild: Jörgen Auer
Egentligen såg det ut så här när jag var ute strax före solnedgången. Men jag gillar ju att fota i
 motljus, därav de mörkare bilderna.

Bild: Jörgen Auer
Nu minns jag att jag betalade räkningar i dag också. Det började jag med i morse. Skönt bli av med dem. Sen kollade jag Facebook och mail, förstås. Just det ja, Correns  Carina Glenning skickade ett nödrop på mailen så jag hjälpte henne att hitta mailadresser till några östgötar utomlands.

Bild: Jörgen Auer
Corren, ja. Naturligtvis läste jag tidningen i morse också. Glömde det. Den läste jag ju innan jag la i den där tvättmaskinen. Men be mig inte berätta vad jag läste. Minns inte. Just nu kan jag inte dra mig till minnes en endaste artikel. Hm. Låt mig tänka. Ja-a, jo, men visst var det väl i dag Per Bergsten hade en intervju med avgående/sparkade LFC-tränaren Olof Unogård? Jo, visst var det väl så? Ja. Sen stod det naturligtvis nåt om pandemin, det gör det ju varje dag. Sen var det nåt om benknotor från medeltiden och nåt om att Linköping skulle satsa på att bli Sveriges vackraste julstad. Ja, ja. 

Bild: Jörgen Auer
Men nu minns jag: jag tänkte ju skriva till Fredrik Kylberg på Kultur Nöje och berömma honom för hans Filmspaning. Den gillade jag. Bra, Fredrik! Men vad skrevs det om på Utrikessidorna? Minns inte. Jo, USA, förstås. Det var ju en intressant TT-artikel om hur världen kan påverkas av maktskiftet i USA. Och Biden har tydligen utsett utrikesminister. Vad är det nu han heter? Det var nåt liknande Biden. Blinken, var det. Anthony Blinken. 
Stod det inte nåt om nytt p-hus i Motala? Eller var det växthus? Och så stod det lite kul om August i Borensberg som målade gång-och cykelvägar med krita.
Men vad var det i Mjölby? Knark, va? Och falska 500-hundringar. Visst ja, det var renovering av gravstenar också. Och Arlas sorgliga beteende i Boxholm fortsätter. Men nu fick de i alla fall nåt domstolsbeslut emot sig. Bra. 

Bild: Jörgen Auer
Jag läste säkert vädret också. Det brukar jag göra. Och en sak kan jag utan att minnas: kallast senaste veckan var Horn. För så är det alltid.

FOTNOT: Alla bilderna här är tagna i Mantorp.

Inga kommentarer: