måndag 16 november 2020

Transportören i trångt Motala

Bild: Jörgen Auer
Det är inte alltid lätt och smidigt att ratta stora och tunga fordon i tättbebyggda områden. Som här inne i centrala Motala när Transportören är på besök och det blir trångt och knixigt både att ta sig in och ut. Faktiskt är detta första gången som jag ser ett fordon tillhörigt Transportören, vilket betyder att jag inte alltid är så uppmärksam. För Transportören AB har funnits sedan 1989 och är en rikstäckande transportförmedlare som även kör på hela Europa. Huvudkontoret finns i Göteborg, men terminaler finns även i Stockholm, Malmö, Norrköping och Jönköping.  Företaget har flera andra ben att stå på i verksamheten än just själva transporten: man hjälper bland annat även till med lagerhållning (Norrköping).
Affärsidé: att på andra företags uppdrag leverera gods till kund genom att använda sig av tomkapacitet på befintliga transporter över hela Norden. Hemsidan heter transportoren.se och enligt allabolag.se hade Transportören förra året 30 anställda och omsatte 220 miljoner kronor.
Och ja, Transportören AB är ännu ett företag i min serie Trailers på svenska vägar. En serie som nu är uppe i 120 transportföretag (både svenska och utländska företag är med) och föranledd av att jag tycker det är så många tunga transporter och jag vill veta var de kommer ifrån och lite till.

Inga kommentarer: