söndag 10 juli 2022

Lite marknad och EM

Bild: Jörgen Auer
Lördagen ägnades mycket åt en resa till Horn och marknaden där. Roligast med det besöket var att umgås med barn och barnbarn samt att träffa Maria Lindén Hjelte, Maria Landqvist och Claes Nilsson, alla med Corren som gemensam anledning att känna mig. Den förstnämnda som dock inte jobbat på Corren sedan 90-talet, sa sig också vara uppvuxen i närbelägna Blomsfors.
Ja, och så var stavningen på bilden ovan förstås rolig. Emellertid ska den som utfört den inte känna sig allt för okunnig eller ledsen, för man kan ju omöjligen missförstå vad som menas. En sak att notera och som arrangörerna måste ändra på till nästa år är att swishnumret borde stå på den här skylten. Då hade bilkön ringlat bra mycket snabbare.
 
Bild: Jörgen Auer
Människor är bra märkliga. Som det här att trängas och stå i halvtimmes kö för att få fika. Så dumt när det fanns fika utan köer hos kyrkan i församlingshemmet. Förutom den fikan (kaffe, plus smörgås och två kakor för 40 kronor) kom jag hem med två östgötska böcker, vilka dock kostade mig 140 kronor. Dyrt, tycker jag som kan åka till återvinningen i Motala och köpa motsvarande böcker för 10-30 kronor styck. Således är jag också att betrakta som märklig.

                                     
Bild: Jörgen Auer
Sen åkte jag hem och gick några varv i travspåret på Uljebergs säteri som förberedelse inför Sveriges möte med Nederländerna i fotbolls-EM. 
Vad tyckte jag då om matchen? Hm. Jo, att svenskorna som utropat sig själva till guldfavoriter        borde ha gjort fler mål än det Jonna Andersson prickade in efter Kosovare Asllanis eleganta förspel, men så många riktigt vassa avslut skapades inte. Och varför byttes Andersson ut vid det svenska trippelbytet? Hon hade ju varit en av de allra bästa svenskorna och inkommande Johanna Rytting Kaneryd spelade ju på högerkanten varvid Hanna Glas flyttades över till Jonnas plats till vänster. Hade det inte varit naturligare att Glas bytts ut?
Men Mjölbys stolthet Jonna Andersson kanske var trött efter mycket spring och bra jobb?
Bäst i svenska laget var Kosovare Asllani som var lite överallt på planen och som dessutom lyckades med tunnlar och verkade snabb i benen. Men en tröjdragning som hon gjorde sig skyldig till var onödig, enligt mitt tycke.

Inga kommentarer: