torsdag 7 juli 2022

På min födelsedag

Bild: Jörgen Auer
Jag firade min födelsedag i onsdags i Bäckhult. Det var skönt, och faktiskt riktigt trevligt väder. Inte för varmt, inte för kallt. Lagom. Barnen, Rebecka, Pernilla och Martin var där, liksom barnbarnen. Vera 12, gjorde en jordgubbstårta, svärsonen Robert, 46, stekte hamburgare. Jag fick tre kortärmsskjortor, precis som jag önskat. Och naturen var som vanligt underbar.  
 
Bild: Jörgen Auer
Den här snygga skogsnätfjärilen fladdrade omkring över gräs och buskar, såg sig noga omkring helt enkelt, innan den besökte en läcker åkervädd som bara stod där och väntade på att bli uppvaktad.

Bild: Jörgen Auer
På tal om uppvaktning, nog var det väl en sådan, om inte mer, som de här två hagtornsfjärilarna ägnade sig åt. På min födelsedag och allting. Jo jo, det var en snygg present.

Bild: Jörgen Auer
Åkervädden var det inte bara skogsnätfjärilen som var intresserad av. Nej, nej, långt fler. För sexfläckig bastardsvärmare är en sådan växt tydligen något av det godaste som finns. Om jag räknat rätt så var det fem stycken sådana bastarder på denna enda åkervädd. Jag undrar om de kan kommunicera med varandra på något för oss ohörbart sätt, skogsnätfjäril och sexfläckig bastardsvärmare? Jag ser dem nämligen ofta tillsammans. Dock aldrig att de flyger iväg tillsammans och fladdrar bort mot horisonten och solnedgången. Nej, det är bara på blomman de besöker som de verkar gilla varandra. 
Jag gillar alla och tackar för all uppvaktning, både i levande livet och den som kommer via Facebook, sms, Messengermeddelanden och telefonsamtal. Nämnde jag förresten att jag fick en korsordstidning av barnbarnen och trisslotter av Robert? 
Jag gick med vinst - 90 kronor. Det blir tre nya trisslotter och storvinst. Tror jag. Nej, hoppas.

Inga kommentarer: