tisdag 22 november 2022

I ett vackert Norrköping

Bild: Jörgen Auer
Skulle äta lunch i Norrköping i dag och passade på att ta en promenad för några bilder. Solen sken och det var ganska skönt. Och vackert.

Bild: Jörgen Auer
Den här bilden är tagen från Strömsholmen inåt city. Till skillnad från första bilden som är tagen mot Hamnbron och inre hamnen.

Bild: Jörgen Auer
Vad nu har rådhuset två torn? Nej, nej. Det lägre tillhör ju den rosatonade Hedvigs kyrka (även kallad tyska kyrkan).

Bild: Jörgen Auer
Jag begav mig bort mot Strömparken eftersom jag ville hålla mig nära vattnet, Motala ström eller som man hellre säger i Norrköping: Strömmen. 

Bild: Jörgen Auer
Från samma plats men ur lite annorlunda vinkel. Kanske flyttade jag mig två meter.

Bild: Jörgen Auer
Fortfarande Strömparken, men en liten förflyttning igen och utsikt mot vattnet och det vita Holmenhuset. Till vänster därom låg förr i tiden textilfabriken Tuppen.

Bild: Jörgen Auer
Ja, Strömparken igen. Eller rättare sagt är bilden med det stora pilträdet tagen från Spången som knyter samman parken och city med Sandgatan och stadsdelen Nordantill.

Bild: Jörgen Auer
Men här är vi verkligen tillbaka i Strömparken igen. Spången där jag nyss stod finns i bildens mitt, till höger om pilträdet. Jag hade kunnat gå här en timme till, så vackert är det, men Lennart Lidman väntade på mig på restaurang Enoteket så jag ilade dit. För övrigt mitt första besök där. Det utföll till full belåtenhet.
Sen tog jag Östgötapendeln hem. I handen bar jag de två romaner jag just köpt av författaren Lenta själv. De handlar om några människoöden i Norrköping och på Vikbolandet efter de ryska härjningarna 1719.






Inga kommentarer: