onsdag 30 november 2022

På lång Mantorpsgång

Bild: Jörgen Auer
 Det har varit en sådan dag. Hur då, undrar du kanske? Ja, synbarligen dimmig och oklar. I alla fall i sin inledning. Bilden togs vid morgonens promenad på Uljeberg där hästarna stod undrande inför åsynen av min dimmiga figur. Vem är det som är ute och går?

Bild: Jörgen Auer
Vad är detta då? Ruiner? Nej, tvärtom. Här byggs hus. Inte bostadshus, utan lager om jag är rätt underrättad. Det är på området mellan Mantorps Hästsportarena och Skänningevägen vid den nya rondellen nära Depot Mantorp (Mobilia). 

Bild: Jörgen Auer
Stopp för bilåkning är det tydligen nu på n annan väg, nämligen den populära motionsvägen mellan Klämmestorp och Veta kyrka. I alla fall såg det ut så här i dag när jag kom gåendes förbi Kyrkorp, ungefär halvvägs.

Bild: Jörgen Auer
Veta kyrka, ja. Här en dagsfärsk bild på den fina och 1727-1728 av byggmästaren Nils Uhrberg ftån Eksjö uppförda klockstapeln på kyrkogården.

Bild: Jörgen Auer
Själva kyrkan är av ännu äldre datum. Delar av den tydligen från 1100-talet, enligt kyrkobeskrivningen. Men omskriven först på 1300-talet.

Bild: Jörgen Auer
Tillsammans ser kyrka och klockstapel ut så här i dag-  från öster, ska tilläggas.

Bild: Jörgen Auer
Min promenad i dag blev lång. Så lång att jag till och med fick lite känning i ena skinkan. Efter att ha gått Vetarundan plussade jag på med Mantorp runt och stannade på 1,2 mil.
Bilden här är från Tollstadvägen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket fin bild, den översta.