söndag 20 november 2022

VM, EM och snö

Från TV4
Gula väggen? Ja, fast inte den svenska supporterskaran. Nej, det här är fotbollsåskådare som hejade på Ecuador i dagens VM-premiär i Qatar mot just Qatar.

Från TV4
Ecuador hade inga större svårigheter att vinna med 2-0. Ja, inga mindre heller. Anfallaren Enner Valencia, till vardags i turkiska Fenerbache gjorde båda målen i en inte allt för välspelad eller spännande VM-premiär.
 
Från TV6
Desto mera spännande var dagens matcher från damernas EM i handboll. Finalen vanns av Norge som vände halvtidsunderläge 12-15 till seger 27-25 mot Danmark.

Från TV6
Fantastiska Nora Mörk var norsk segerorganisatör med sina åtta mål och storspel. En väldigt skicklig handbollsspelare som förutom att bli EM-s skyttedrottning remarkabelt nog genomgått ett flertal knäoperationer, men ändå lyckats hålla sig kvar i världstoppen.

Bild: Jörgen Auer
I övrigt i dag! Ja, det var vinter. Inte särskilt kallt, men snöigt.
 
Bild: Jörgen Auer
Jag var ute på en trevlig snöpromenad med vännen Lasse. Två varv pulsade vi fram på Uljebergs travbana. Ja, jag gick ett tredje också.

Bild: Jörgen Auer
Som vanligt fascinerades jag av tallarna på Uljebergsåsen. De är såna otroliga skapelser.

Bild: Jörgen Auer
Jag tycker faktiskt att de här tallarna är snygga också.

Bild: Jörgen Auer
Och så här ser en snöklädd huvudbyggnad på Uljebergs säteri ut. Även den är väldigt snygg och fin. Och gammal. Flera hundra år.


Inga kommentarer: