tisdag 7 november 2023

Mer ur Jörgens värld

Bild: Jörgen Auer
Åh, höstens färger! De är så klara och fina. Fast det behöver jag väl nte förklara, det vet ju alla. Och huset där är lika rött på sommaren. Alltid lika rött som taket är svart.
Men nånstans måste jag börja dagens dagbok. Dagens tankar om min lilla värld. Åke och hans värld, har jag ett svagt minne av från min barndom. En film på tv med Jörgen Lindström som Åke. Det var även en biofilm på 80-talet med Allan Edwall som regissör.
Det här är min värld, Jörgen och hans värld.
Vilket genast får mig att minnas hemmahos-reportaget som fotografen Åke Karlsson och jag gjorde hos ryttaren Siri Swärd och vi rubricerade reportaget Siri Swärd byggde Siris värld.

Bild: Jörgen Auer
Ja ja, det var då. Nu är nu. En häst står och bligar på just ingenting när jag går förbi. Vi tittar på varandra en stund och jag säger sånt jag tror den är van att höra: bra, bra, duktig kille. Bra. Men är det en kille? Bäst att gadera sig: bra tjejen. Himlen är mörk där bakom.

Bild: Jörgen Auer
Men se! Det är både mörkt och ljust. Allt i ett. Bästa jag sett, rimmar jag. Rimmar, stimmar, timmar några sekunder. Simmar jag i höstsol en stund och rusas av ljuset. Tjusas.

Bild: Jörgen Auer
Och se här! Jag är bevakad av ett märkligt djur. Nej, det är ju fjällig bläcksvamp som står vakt längs min vandringsväg. Ska jag plocka dem? Nej, jag sparar dem åt nån större svampentusiast.

Bild: Jörgen Auer
Men fota vill jag. Gult och grönt är snyggt ihop och den här mossan på en märklig långsmal byggnation för stegar på Uljebergs säteri är så fantastiskt fin. Inte alls konstigt att jag nu tänket på Brasilien. Deras flagga är ju gul och grön. Undrar om det är höst där också? Har man höst i Sydamerika? Jag vet inte. Det är så mycket en människa inte vet. Vilket är bra, för då finns det mer kvar att lära. Mer att vara nyfiken på. Se fram mot.

Bild: Jörgen Auer
Nästan hemma igen. Hästarna noterar min ankomst. Följer mina steg. Räknar de dem?Tänker de överhuvudtaget nåt om mig?
Så jag skulle vilja veta hur och vad de tänker.  Jag skulle bli rejält överraskad om de tänker likadant om mig: så vi skulle vilja veta vad han tänker.
Nej! Jag glömde kolla postlådan. Får gå tillbaka. 
Hej och på återseende.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Jörgens värld är jag gärna del i - så fint skrivit som vanligt 🤗

Anonym sa...

En får tacke. Och det gör jag ännu kvar i sängen onsdag morgon. Men ska strax glutta lite bakom gardinen.