söndag 23 maj 2021

En dansk bil från Esbjerg

Bild: Jörgen Auer

Här står Henrik Skov Christensen. Honom har jag inte sett tidigare. Eller rättare sagt, jag har inte sett en bil från det danska företaget förut. Nu passar det därför bra med ett inlägg till serien Transport på svenska vägar, serien jag skapade för att få reda på var alla transportbilar hör hemma. Jag tycket att de har ökat avsevärt i antal under senare år och vill veta något mer. Att just det här företaget kommer från Danmark står ju till och med på bilen, närmare bestämt från Esbjerg.
På hemsidan hschristensen.dk kan man få veta lite av varje: Som till exempel att företaget startade 2007 och har en vagnpark på över 50 bilar och har dag-till-dagleveranser i Europa 24 timmar om dygnet året om. HSC har kontor inte bara i Esbjerg utan också nära Flensburg i Tyskland - i Harrislee samt även i Cluj-Napoca i Rumänien.
Hur många anställda Henrik Skov Christensen har är jag osäker på. Jag hittar inte den informationen på hemsidan, men läser på proff.dk att det ska vara 60 personer. Dun & Bradstreet (dnb.com) som samlar företagsinformation från mer än 23 miljoner företag världen över anger att det danska företaget 2020 hade en omsättning på 9,56 miljoner US-dollar och hade 75 anställda (till skillnad mot proff.dk-siffrorna).

Inga kommentarer: