torsdag 20 maj 2021

Se, så fina tavlor!

Bild: Jörgen Auer
Låt mig säga det direkt: jag gillar verkligen att ha hästar som grannar. Det är så himla mysigt när de kommer förbi på travträningsbanan alldeles utanför häcken. Så här i vårens tid är det som att titta på en tavla: med hästen, människan och allt det gröna. Här är det Stefan Dahl som är ute på försiktig körning med en, som jag tror, tidigare skadad häst. Det är därför Stefan tar det så varligt och låter hästen lunka lugnt. Båda ser mig och kastar ett öga åt mitt håll. 
Det är mysigt att bara ha hästarna i hagen intill. Att se dem, självklart, men också att höra dem. Ljudet när de alla, jag tror de är 25, plötsligt får för sig att springa det fortaste de kan, underbart! Det är en upplevelse, faktiskt. Alla går inte i samma hage, men alla kan springa samtidigt ändå. 
Ibland bråkar de lite med varandra. Det ser ut som om de retas. Bits lite, och då kan den som blir biten springa iväg ett par meter, eller vända baken till för att komma i läge för en spark bakut. Och då flyttar den andra på sig nån meter eller två och gör i sin tur sig redo för en spark. 
I dag klippte jag gräs. Hästarna gillade inte när maskinen startade, men efter bara ett par sekunder verkade de ha vant sig och betedde sig som om inget hade hänt och de absolut inte varit rädda. Nej, nej.
Till skillnad mot de flesta andra dagar under 2020 och 2021 var jag inne i Linköping i dag. Åt faktiskt lunch på restaurang. Med Correns sportchef Peter Mildaeus. På Cioccolata Bistro. Det blev helstekt fläskytterfilé serverad med portvinsstuvade kantareller, smörsvängda morötter och ugnsrostad potatis. Fast det var inte mitt huvudärende. 

Bild: Jörgen Auer
Nej, det var att hämta min Emilia Linderholm-litografi som nu var inramad och klar. Och alldeles underbar. Litografin "Melissa Bluebird" av Emilia Linderholm får självklart en framträdande plats hemma hos mig. Jag är en stor beundrare av hennes färgkombinationer och önskar att jag hade råd köpa en av hennes oljemålningar. Eller flera. Vinner jag på Euro Jackpot i morgon så...

Inga kommentarer: