lördag 1 maj 2021

Vad står 597 för?

Bild: Jörgen Auer
Första maj. Vad är klockan? Jag vet inte, men tolkar jag tecknen rätt så ser det ut som tio i två.

Bild: Jörgen Auer
Som synes var jag ute i naturen även i dag, och det är väl självklart att jag var med tanke på vilket fint väder vi bjöds på. Äntligen vårvärme. Och det utan starka vindar.

Bild: Jörgen Auer
Så här lugnt och stilla var det vid Uljebergs damm dit jag begav mig i sällskap med trevliga grannarna Mikaela och Jacob som verkade uppriktigt glada över guidningen. De är så nya i omgivningen att de inte har upptäckt dammen  än. Förrän i dag, vill säga. 

Bild: Jörgen Auer
Men till dammen är det inte långt. Det är det inte heller till den här vattensamlingen, som dock ligger närmare Skorteby dit jag senare i dag begav mig på långpromenad.

Bild: Jörgen Auer
Precis som på Uljeberg är det ett något ovanligt landskap här. Visst är vi på slätten, men det finns små höjder och holmar med annorlunda utseende och växtlighet. Är det här vass eller är det nåt i sävsläktet? Vad det än är så har det tröttnat och lagt sig att vila.

Bild: Jörgen Auer
Den här murliknande formationen av enbuskar tycker jag är fin. Den växer för övrigt intill ett alldeles förtjusande och lämpligt utflyktsmål (se den lilla vattensamlingen ovanför). Hit går jag gärna med fikakorg. Eller champagne. 

Bild: Jörgen Auer
Den här vägen leder till och från Skorteby. Eller är det vägen upp i himlen? Sjunde himlen, kanske? 

Bild: Jörgen Auer
En helt annan väg är E4. Den måste man gå över om man ska ta sig runt Skorteby. Inte så mycket trafik i dag, förresten. Men vad har 597 med det att göra? Var det dagens notering av tung trafik söderut?

Bild: Jörgen Auer
Nej, jag är inte säker, men tror att Trafikverket nog vill att varje bro måste ha ett identifikationsnummer. Jag gissar att den här bron byggdes 1970 och att övriga siffror helt enkelt är brons namn.

Bild: Jörgen Auer
Strax efter bron svängde jag av mot Viby Lillgård och genade via grusvägen över fälten bort mot Viby kyrka. Solen stekte, jag gick i bara t-tröja, men hade en tunn jacka med mig. Och när solen gick i moln, inte målln, åkte jackan på. Från Viby gick jag in mot Mantorp, men svängde ner mot Olofstorp för att där genast ta mig ner på gång/cykelvägen bort till gamla Mobilia (Depot Mantorp) och sen vidare hem till Uljeberg där hästarna hälsade mig välkommen tillbaka. 

Bild: Jörgen Auer
Den här luringen brydde sig inte om mig. Tittade åt andra hållet i stället. Jag gick hem, åt mat. Tittade på mina bilder, såg hockey på tv, skrev det här inlägget. Nu? Tja, vinna på Lotto?

Inga kommentarer: