måndag 24 maj 2021

Ljuvlig är vår grönska

Bild: Jörgen Auer
Välkommen in i den prunkande grönskan hos mig i Hagen. Det är så grönt nu att det nästan inte går att beskriva hur grönt det är. Om man inte visar det med  bilder, förstås. 

Bild: Jörgen Auer
Förresten finns det annat än grönt som lyser nu. Som denna otroligt vackra apel i finaste blomning. Vi får tacka regn och sol för att det ser ut som det gör. Och nej, det är inte mitt hus, jag hyr en lägenhet här.

Bild: Jörgen Auer
Men är det fint väder vill jag naturligtvis vara utomhus och tar gärna en bild till på blomningen. Snart är den nämligen över. Pessimisten skulle kanske säga att nu är det så och så långt kvar till jul och vinter. Jag säger: oh, så härligt det är med vår och sommar. Tid att njuta.

Bild: Jörgen Auer
Därför går jag för att fota och lukta på syrenerna. Ljuvlig är bara förnamnet på den doften.

Bild: Jörgen Auer
Inte lika ljuvligt doftar mina nya grannar. Men de är snälla och fina och verkar gilla att lyssna på min röst. De knorrar inte heller när jag sjunger lite för dem, men när jag visslar "Den glade vandraren" lyfter minst två av dem på öronen och nog tycker jag mig se en ryckning i mungiporna. Jag ser även att en av dem skakar lite på huvudet och inbillar mig att det inte är för flugornas skull. 
Eller är alla mina iakttagelser bara inbillning? Ler kor? Kanske, men i så fall åt vad? Jag vet inte om de har förmåga att särskilja en människas beteenden som mer eller mindre roliga. Har något djur det? 

Bild: Jörgen Auer

Inga kommentarer: