torsdag 13 maj 2021

Westerninspelning i Vånga?

Bild: Jörgen Auer
Vad i...! Är det filminspelning, eller? Och här kommer jag och stör just som westernhjältarna i Vånga ska ut och jaga bovar. Eller är det den här kvartetten som är bovarna? Jo, de är fyra faktiskt. Det är ytterligare ett ekipage bakom mittenhästen.  Jag visste först inte om jag skulle stanna eller köra in i skogen, men fann mig och försökte smyga fram till höger som en osynlig indian och en långsammare bilist har nog inte synts till i Vånga sedan första bilen gjorde entré, ja när kan det ha varit? 1911?

Bild: Jörgen Auer
Jag var både här och där under torsdagen. Mantorp, Linköping, Kimstad, Löfstad, Norrköping, Åby, Kolmården med Krokek, Finspång, Skärblacka (nästan), Vånga, Ljungsbro, Maspelösa (nästan), Björkeberg, Västerlösa och Mantorp igen. Men så är det ju också Kristi Himmelfärdsdag och kunde han fara så kan jag. Dock inte stiga till väders. Inte ens till vackert väders.
 
Bild: Jörgen Auer
Nog blev det en vacker dag och i skrivande stund känner jag hur det hettar i kinderna. Men det kanske är för att jag fick trevligt beröm här på bloggen efter ett inlägg. Och beröm kan vi alla behöva. Det blir man glad av och är man glad mår man bättre. Så beröm till er alla ni som tittar in på min blogg ibland. Den här bilden är liksom den förra tagen i Kolmården utefter Bråviken.

Bild: Jörgen Auer
Den här inte tagen vid sjön eller viken. Nej, men vid travträningsspåret på Uljebergs säteri där Stefan Dahl och Jesper Hedqvist dagligen nöter häst och sulky - och spår. Spåret som för övrigt kan vara ypperlig promenadväg när inte hästarna körs. Men då måste man ha klart för sig att det rätt som det är kan det komma ett ekipage susande. Då gäller det att göra sig sedd så att inte hästen blir skrämd.

Bild: Jörgen Auer
Se sån stil han har! Jag vet inte vilken av hästarna det är, men bara bordsskicket ser intressant, eller fel ut på nåt sätt. Vid en första anblick kan man ju tro att man ser något annat, men nej, det där är ett ben.
Nu? Ja, nu ska jag äta godis. Nej, se på hockey i Svt24. Sverige-Tjeckien. Hej då.

Inga kommentarer: