lördag 4 januari 2014

Mitt hästår 2013 i bilder

 Bild: Jörgen Auer
Januari: Runtom Mantorp hittar man hästar lite varstans. Som här i Lillgård åt Skorteby till en kall januaridag när jag var ute på promenad.
.
 Bild: Jörgen Auer
Februari: De här galopperande hästarna är ett konstverk av Jane Kruuse och kan ses i lilla ridhuset på Sissi och Nina Liljas anläggning i Gottlösa. Jag var där för ett reportage till Correns Ryktbart.
 Bild: Jörgen Auer
Mars: I Stall Tollstad hittade Ryktbart de här. Längst bort hoppryttaren Roine Carlsson.
 Bild: Jörgen Auer
April: Hingstfestival på Stenholmens islandshästcenter i Linköping. Inhyrde ryttaren Eyvindur Mardal Hreggvidsson från Uppsala kom elegant ridande på fine Yrdlingur frá Holtsmula som hör hemma på Marstad i Östra Husby. Ryktbart var förstås på plats för ett reportage.
 Bild: Jörgen Auer
Maj: Naturligtvis besöktes även Östergötlands största tävling, Norrköping Horse Show där Malin Baryard Johnsson såg ut som en general som inspekterade truppen. Malin som under året kom ut som sportchef för Sweden international horse show 2014 när Globens tävlingar byter till Friends Arena.
 Bild: Jörgen Auer
Juni: En skön junidag var Ryktbart i Gottlösa på familjen Liljas anläggning där Sharpmans professionella sadelprovare var på besök för att hjälpa några östgötska ryttare att hitta rätt sadel. Bland dem Alwa Liew från Motala som var där med sin fina Flame of Love.
 Bild: Jörgen Auer
Juli: En semestermånad. Därför passar den här bilden med siestafeeling. Men den är annars tagen den där junidagen när en hel buss med sadlar kom till Gottlösa.
 Bild: Jörgen Auer
Augusti: Ryktbart hälsade på hos fälttävlansryttarinnan Katrin Norling ute i Östra Tollstad. Hon födde barn under sommaren men har inlett träningen mot toppen igen. Hon vill gärna uppleva ett OS igen och satsar mot världseliten med hästen Zarina Cora.
 Bild: Jörgen Auer
September: I Fölseryd nära Rök och Väderstad hade Ryktbart kul när vi fick titta på löshoppning. Såväl uppsutten löshoppning (rena cirkuskonsterna) som den här imponerande uppvisningen  utan ryttare av Skålleruds Maestro och hans kompisar. Hästarna tyckte det var kul också, vilket syntes.
 Bild: Jörgen Auer
Oktober: Oh, så glad hon var Hanna Aldin när hon och Sunshine just genomfört en fin hoppning som gav ekipaget en andraplats vid Mjölby RK:s tävling i  Gottlösa. Hanna bor i Ljungsbro och tävlar för Vretagymnasiets HF. Kul var också att jag träffade hennes pappa Kjell som jag skrivit om i ett helt annat reportage för något år sedan. Han är nämligen med i Målare utan gränser och hjälper skolor i Afrika.
 
 Bild: Jörgen Auer
November: Elin Broman rider 8-10 hästar om dan på Saxtorp i Brokind. Hon tävlar i hoppning för Brokindsryttarna. Med Campari kvalade hon in till finalen i Volkswagen Ungdoms Grand Prix på Flyinge. För Ryktbart avslöjade hon att hon kopplar av med att titta på Cougar town och Gossip girl. 
Bild: Jörgen Auer
December: Ronja Johansson gillar fälttävlan. Hon tävlar för Mantorpsryttarna och tog under året SM-brons för Young riders med Kim af Tollstad. Hon är en av tre nominerade till Årets fälttävlansryttare i Östergötland. Vinnaren utses på ridsportsgalan 25 januari i Linköpings Konsert & kongress.

Inga kommentarer: