tisdag 21 januari 2014

Sist dit är en ko

Bild: Jörgen Auer
Jaha, så var det tisdag, då. Vad ska vi göra i dag? 
- Tja, jag funderar på att stå här vid sista stolpen och titta på vägen precis som i går. Man vet ju aldrig, det kan komma några bilar i dag också. Och i går kom ju en tjej på cykel, det kommer ni väl ihåg? Var den inte röd? Nej, lila kanske. På tal om annat så hörde jag nån snacka om att det visst ska bli ett ridhus till här under hösten. Eller om det var till nästa vinter. För resten tror jag att de släpper ut den där nya hästen i dag. Det kan bli kul.
- Va? Ny häst. Det vet jag ingenting om. Du måste ha hört fel. Det var nog nån gäst som skulle komma. Jaja, själv ska jag stå här mellan er som jag brukar göra. Då vet jag var jag har er och jag gillar att ha det där gamla badkaret inom bra synhåll. Men jag ser att vattnet har frusit. Fast det finns ju snö att glufsa i sig. Och vad ska du göra då?
- Jag? Ja, jag gör väl som jag brukar göra. Står här lite blygt vid sidan om. Men nu kom visst Jörgen. Då vänder jag andra sidan till. Nej, hör ni, nu springer vi ikapp bort till ensamma tallen. Sist dit är en ko.


Inga kommentarer: