måndag 20 januari 2014

Vid och i en vak i Skogssjön

 Bild: Jörgen Auer
Vilka coola ungdomar det finns. Som vid, nej i Skogssjön i Mjölby i dag när Blåklintskolans nior var där och fick testa bad i isvak. Kristina Can såg lite tveksam ut...
 Bild: Jörgen Auer
... men väl i var hon hur lugn som helst och verkade nästan trivas i vattnet. Jag var djupt imponerad och huttrade i den kalla vinden.
 Bild: Jörgen Auer
Efter Kristina var det Emilia Anderssons tur. Att hon tyckte det var kallt gick inte att ta miste på när hon storknande dök upp ur vattnet. Men hon kämpade på bra och kunde till och med svara på de frågor...
 Bild: Jörgen Auer
... som Robert Carlsson från Räddningstjänsten ställde innan hon fick ta sig upp. Han och Thomas Mideskog var där för att se till så att inte eleverna råkade i panik. De gav också goda råd innan badet. 
Bild: Jörgen Auer
För att ta sig upp ur vattnet var eleverna tvungna att dra sig upp med hjälp av isdubbar. Inga problem för Emilia som sen fick hjälp av mig. Jo, jag bar hennes ytterkläder till den efterlängtade och värmande duschen. Badandet för Mjölbys niondeklassare fortsätter i veckan. Räddningstjänsten har inbjudit samtliga högstadieskolor i kommunen att delta. Mer om hur det gick för Blåklintskolan i Skogssjön står att läsa i tisdagens Corren.

Inga kommentarer: