söndag 26 januari 2014

På tionde östgötska ridsportsgalan

 Bild: Jörgen Auer
Hästens skål är det första som händer när man satt sig till bords på östgötska ridsportgalan. Och då får man inte sitta ner längre. För vid Hästens skål ska man efter en gammal kavalleritradition stå upp på stolarna och sätta vänster fot i stigbygeln, fast här blir det ju på bordet, förstås. De som är närmast kameran är Irene Wastesson, Husby säteri, Sussi Gustavsson, Hov gård och Martin Auer, Linköping.
 Bild: Jörgen Auer
Årets gala på Konsert & kongress var den tionde i ordningen och var lika livlig som de övriga. En som såg till att höja stämningen var Ingela Svensson.
 Bild: Jörgen Auer
På scenen förekom även comhem-skådisarna Carina Perencranz och Pernilla Parszyk.
 Bild: Jörgen Auer
I väntan på dessert fick jag ut ponnyvinnarna Anna Kock-Göransson (hoppning), Amanda Holmertz (dressyr) och Isa Hedell (fälttävlan) för bild i något bättre ljusförhållanden i en korridor. Grattis till priserna, tjejer.
 Bild: Jörgen Auer
Sissi Lilja var prisutdelare i kategorin Årets ungdomsprestation.
 Bild: Jörgen Auer
Det priset tog hoppryttaren Johanna Rinnesjö hand om. Hon fick en jacka också.
 Bild: Irene Wastesson
När inte Correns sportchef Peter Mildaeus kunde närvara fick jag kalla in sonen Martin för att fylla upp en stol. Martin gillade maten och vi hade trevligt vid bordet där Irene Wastesson var snäll och tog den här bilden. Hon kom i sällskap med Sussi Gustavsson från Hov gård, Söderköping. 
 Bild: Jörgen Auer
Nina Lilja från Gottlösa och Föreningen Mantorpsryttarna fick pris som årets dressyrryttare 2013.
 Bild: Jörgen Auer
Ju längre kvällen led, desto gladare blev det vid borden.
Bild: Jörgen Auer
Hästens skål igen? Nej, det här är bara music lovers som vill se vad som händer på scenen lite bättre. Och som gillar att ryckas med i låtarna. I morse var de uppe med tuppen allihop och ute i stallet. Söndag är vardag för ridfolket. Men lördagskvällen var det i alla fall fest för över 800 och bland många minnen från kvällen bär jag med mig trevliga samtal med Sofia Möller, EvaMarie Törnström, systrarna Esping, ja med dig också, Patrik. Pernilla Bjuhr, Sissi och Göran Lilja, Väderstadmannen som satt på min högra sida och som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Och med de tre systrarna Carro och Ronja Olovsson och Jannie Klasén, välkände hästkarlen Magnus Andersson, ja och så Ingrid förstås. Hon har mig på kylskåpsdörren avslöjade hon innan hon försvann ut i den svarta Linköpingsnatten. 

Inga kommentarer: