torsdag 31 december 2015

På Nyårspromenad i Norrköping

 Bild: Jörgen Auer
På årets sista dag var jag på premiär i Norrköping. Det var nämligen min första Nyårspromenad (om man undantar dem jag gjorde som barn och yngling i staden). Den här promenaden tog jag med sisådär 40 000 andra. Eller fler. Och så trevligt det var! Liksom vackert.
 Bild: Jörgen Auer
På Grytstorget stod Moa Martinsson på sin sockel och blickade ut över de där församlade Norrköpingsborna (och oss andra som gästade staden). Hon lyssnade till välsjungande Damkören och till inledningstalande Lina Skandevall som framförde sin kärlek till Norrköping.
 Bild: Jörgen Auer
Promenaden gick förstås bland annat i det vackra och spännande Industrilandskapet, på gator, broar och spångar. Bland annat förbi Campus.
 Bild: Jörgen Auer
Den här bilden är tagen på Skvallertorget och med Kungsgatan i fonden. Som synes tjockt med folk. Det hade inte varit roligt att komma med bil just där och då.
 Bild: Jörgen Auer
Naturligtvis gick färden förbi Motala ströms vatten som här i "ridån" öster om Arbetets museum spektakulärt växlar i färg.
 Bild: Jörgen Auer
Ett sådant vatten måste ju bara förevigas.
 Bild: Jörgen Auer
Mitt emot Swartzens valv står detta stiliga träd. Nära Järnbron varifrån jag tog bilden.
Bild: Jörgen Auer
En annan bro är Saltängsbron (före detta Oscar Fredriks bro, som den hette på min tid) ) var utsmyckad som vore det kungligt besök. Och det var det ju nästan nu när jag var tillbaka i Norrköping igen och firade en del av nyårsafton där för första gången på bra många år.
Bild: Jörgen Auer
Sen promenerade alla hem. Utom jag som åkte hem. Till Mantorp där jag nu firar ut det gamla året meed att spela Bingolotto för första gången sedan, ja när?

Inga kommentarer: