lördag 29 oktober 2016

Kring ett porträtt på Cici Möller

 Bild: Jörgen Auer
Så här glad blev fotografen Cici Möller över att se mig. I alla fall de positioner jag intog för att fota henna för ett porträtt i Corren. Jag stod som om jag var pinknödig, det var jag nu inte, men i alla fall fick det henne på gott humör.

 Bild: Jörgen Auer
Fast det var hon innan också. Inne på Järnkontoret där hon bjöd på te. Pepparmyntste valde vi, båda två innan vi satte oss i soffan och pratade. Det är här Cici (som heter Cecilia) brukar klura idéer eller bara relaxa lite tillsammans med kläddesignern Katarina Nordquist som hon delar butiken med. Butiken finns i den gamla järnaffären i Mantorp, därav namnet Järnkontoret. Butik och butik för resten, det är mer värme och hemkänsla över deras lokal och arbetsplats. För Cici är det här platsen där hon redigerar sina bilder, hon har ingen studio här utan bilder tar hon ute på plats, så att säga.

Ur dagens Corren
Så här presenterade Corren mitt möte med Cici och det ser ju jättefint ut. Den ljusa mittbilden av de tre mindre har Cici tagit. Hon fotar mestadels till en lång rad inredningstidningar. Bland dem Sköna hem, Allt i hemmet, Sköna hem, Drömhem och trädgård, med mera och i de flesta fall gör hon det tillsammans med stylisten Emma Olai från Västerlösa. Cici fotar också mat och livsstil, även till utländska tidningar och tidskrifter, hon tar internbilder till TV4 och är Ernst Kirchsteigers förstaval som fotograf när det gäller pressbilder angående hans program.

Ur dagens Corren
 Så här såg det ut på Correns B-etta (förstasida del B) i dag. Ganska bra bild, om jag får säga det själv. Dock borde jag ha tagit bort ljusstaken innan jag fotade. Nu ser det ut som om Cici när som helst ska bränna sig. Men det gjorde hon inte. I stället väntade hon på att dottern Adrinas skolklass skulle komma och hälsa på. 
FOTNOT: Cicis hemsida: ceciliamoller.com och instagram: @ceciliamoller

Inga kommentarer: