tisdag 18 oktober 2016

Malin Hansson på Ryktbart

 Bild: Jörgen Auer
I dagens Ryktbart i Corren presenteras dressyrryttaren och ridläraren Malin Hansson från Linköping. Vi träffades på Smedstad ridsportcenter för några dagar sedan och Malin bjöd på kaffe och några smittande leenden. Och ett trevligt samtal.
Ur Corren i dag
Och så här presenterades reportaget. Trevligt. Plus stor bild på B:1-an där hon står (egentligen kommer hon gående) med sin fina och ståtliga häst Primero Hit, Primo kallad.
Bild: Jörgen Auer

Om Malin kan berättas att hon är född 1978 och lärde sig rida redan som liten hemma i Uddevalla då det dock var mest hoppning som gällde. Eller försök till hoppning med shettiskorsningen Rullan. Dressyr blev det när hon några år senare började rida hos systrarna Morén, Anna och Malin på Skaftö ridklubb. Eftersom de var mest intresserade av dressyr så blev det den grenen som Malin också kom att öva mest på.
Nu rider alltså försteläraren i dressyr på Smedstad ridsportcenter på SM-nivå. Men hon vill mer. Vill ta sig till SM-final. Vill tävla utomlands.
-Och det skulle vara väldigt kul att få komma iväg några månader och träna hos någon av de stora ryttarna, säger Malin Hansson med sin hesa röst.
Är du bra på att laga mat, frågar jag och får ett gapskratt till svar. Nej, tydligen inte.
Pannbiff med potatismos är hur som helst favoritmaten och helst dricker hon vatten till maten. Eller helst, till vardags i alla fall. Är det fest eller åtminstone lite festligare än vardag så dricker hon gärna vitt vin.


Inga kommentarer: