måndag 10 oktober 2016

Svängig konsert i Valdemarsvik

Bild: Jörgen Auer
Agnes Auer på besök i Valdemarsviks kyrka.

Måndagseftermiddagen ägnades åt musik. Det var nämligen konsert i Valdemarsviks kyrka. En så kallad Klockstapelkonsert. Just det. Klockstapel. Detta till förmån för en sådan på initiativ av arrangören Lars Kasselstrand. Detta var den sjätte årliga konserten i kyrkan och det blev två trevliga föreställningar med mycket sång.
Sopranen Agnes Auer (brorsdotter) förgyllde föreställningen, och hennes kapacitet kände jag redan till, jag har hört och sett henne i Oslo, Stockholm, Linköping, Kvillinge, Skeda, Rök, samt på födelsedagar och bröllop.
Bild: Jörgen Auer
Eddie Olivas glädje smittade av sig.

Tidigare har jag även hört Eddie Oliva och i hast inkallade Claes Lövgren (i stället för sjuke Rickard Carlzohn). De var naturligtvis bra och säkra kort nu också.
Bild: Jörgen Auer
Claes Lövgren fick rycka in med kort varsel och hade som tur är nära från hemmet i Börrum.

Bild: Jörgen Auer
Izabella Swartz  redo för stordåd vid pianot. Andäktigt lyssnande är Lifvens orkester och Agnes Auer.

Nya trevliga bekantskaper var Valdemarsviks egen Izabella Swartz, 13-åring som både spelar piano och sjunger, och bröderna Adam och Martin Dimker från Hulta, Loftahammar. Wow! Jag blev väldigt positivt överraskad, precis som mina bänkgrannar, hustrun Inger samt Marianne och Mona från Linköping. Vi vill höra mer av bröderna Dimker och av Izabella. Ja, och Agnes förstås.
Bild: Jörgen Auer
 Överraskande bra och samspelta var högklassiga bröderna Adam och Martin Dimpker.

Bild: Jörgen Auer
Nog vet Lifvens från Hultsfred hur det ska bli livat med musik. Även i kyrkan.

Bandet Lifvens från Hultsfred höll igång i kyrkan så predikstolen höll på att ramla ner men Valdemarsviksprästen och tidigare kyrkomusikern Erik Gruvebäck sa ingenting och verkade inte orolig att gästerna skulle rasera "hans" kyrka. I stället deltog han i arrangemanget med liv och lust och sjöng som ett operaproffs!
Bild: Jörgen Auer
Nog vet Roland Engdahl hur man spelar änglatrumpet. Men så har han också gett ut en skiva med trombonspel - Personligt heter den.

Välkände Roland Engdahl var också med. Ackompanjerade vackert på piano och hanterade trombon som det proffs han är. Sammantaget var det hög klass på samtliga medverkande och Eddie Oliva såg med sin charm och glädje till att det även blev en ordentlig avslutning.  
Bild: Jörgen Auer
Avslutning. Med Izabella Swartz, Agnes Auer, arrangören Lars Kasselstrand, Eddie Oliva och Adam Dimpker. 

Tack Valdemarsvik. Och tack Jerry och Maggan som bjöd på fika.

Inga kommentarer: