lördag 14 april 2018

Har du sett Tommy Nordbergh?

Bild: Jörgen Auer
I serien Tradare på svenska vägar presenteras i dag en ofta sedd bil, nämligen Tommy Nordbergh, som här sågs någonstans i Östergötland.
Det står ju på bilen var den hör hemma: Hjärnarp. En ort i Ängelholms kommun i Skåne. Och det är inte den enda bilen som företaget Tommy Nordbergh Åkeri AB förfogar över. Enligt allabolag.se har Nordberghs 345 fordon av olika slag, har 380 anställda och omsätter över 800 miljoner kronor om året (2018).
Verksamheten är att i första hand bedriva kyl- och frystransporter och på företagets hemsida står en vision uttalad: Vara det självklara förstahandsvalet för tempererade transporter.
Där står också att Tommy Nordbergh startade sitt åkeri 1963.
I dag ser koncernstrukturen ut så här: Moderbolaget heter Nordberghs Holding AB och har 420 anställda, varav 380 finns på Tommy Nordberghs Åkeri AB, 40 på Tommy Nordbergh Maskin- & Transport. Åkeriet är den stora delen i koncernen och har filialer i Mjölby och Mariestad.
Maskin- & transportdelen (se nordberghs.se) sysslar med mark- och anläggningsarbeten och har även utbildning för anläggning, entreprenad och transport.
Vissa upplysningar i den här texten kommer från Helsingborgs Dagblads web, hd.se.


Inga kommentarer: