måndag 2 april 2018

Något om Gottlösa - igen

Bild: Jörgen Auer

Det är ofta det är tävling i Gottlösa (inget bra namn så här i påsktider) på Nina och Sissi Liljas ridanläggning. Jag var där i går, söndag, och tittade in en stund. Mest för att göra något på dem som får tävlingen att fungera, funktionärerna. Domare och tävlingsledare. Det skriver jag om till veckans Ryktbart som dock inte kommer i Corren förrän i onsdagstidningen. 
Men redan i morgondagens tidning kommer en text om lagtävlingen ingående i hoppningens elitallsvenska. Det blev jag ju nära nog tvungen att knåpa ihop något om eftersom Föreningen Sportryttarna i Åtvidaberg gick och vann! Detta under sitt debutår i eliten. Men så är de skickliga också, systrarna Sara och Elin Andersson, och då inte bara som hästutbildare och säljare utan lika mycket som ryttare. I laget hade de sällskap av Frida Petersson och Paulin Oscarsson. Grattis till segern, tjejer. 
Jag skrev inledningsvis att Gottlösa inte är något bra namn i påskatider. Men namnet ljuger. För nog såg jag påskägg där, och dessutom smakade jag på de minst sagt utsökta bullarna i kafeterian. Mmm.

Inga kommentarer: