onsdag 11 april 2018

Hemma hos Kustvik

Bild: Jörgen Auer
I dag säger Facebook att Correns chefredaktör Christer Kustvik och jag har varit vänner i fem år. På Facebook, alltså. Det borde uppmärksammas, påpekar Fb.
Inte för att vi tycker så, men lite märkligt var det ändå att vi redan hade bestämt att mötas i dag för att dryfta skrivande angelägenheter.
I verkliga livet har vi varit vänner i betydligt fler än 5 år, jag tror 25.
Hemma hos Christer gjorde jag för första gången bekantskap med charmtrollet Lilly, en ettårig cockerpoodle.
Lilly började med att skälla ut mig, men lugnade sig. Christer skällde inte alls, och hade heller ingen anledning. Vi har aldrig bråkat. Tvärtom har vi hjälpt varandra genom åren. Kommit med råd, varit bollplank, tipsat, tyckt, gillat, hejat på, stöttat. Från det att Christer kom till Corren och sportredaktionen och vi blev kolleger, till dagens situation med han som chefredaktör och mig som pensionär och frilansande skribent.
Vad vi pratade om i dag? Reportage, såväl redan publicerade som kommande. Corren, barn, tonåringar, hus och trädgård, altanbygge, motion, Ullstämma, men även Ulrika, Tinnerö, Vidingsjö, Linköping, Norrköping,  Omberg, kajak, golf, prenumeranter, tidningsläsning på webben kontra papper, Svenska Akademien, sandlåda och naturligtvis hundbajs.
Lilly slickade min hand.



Inga kommentarer: