fredag 7 september 2018

Det började i en säng i Mantorp

 
 Bild: Jörgen Auer
Min fredag började i Motala. Nej, nej, nej. Den började i en säng i Mantorp. Min. Men efter timmes morgon bar det iväg västerut. Till Motala där Varamobaden låg tyst och stilla och verkade njuta av att vara folktomt. Vättern såg avslappnad ut och bilden från Solsättersgatan berättar om just lugn och ro, enkelhet samt blått och grått i kombination med beige sand. Vackert, tänkte jag högt. Ingen hörde. Endast jag såg.

 
 Bild: Jörgen Auer
Åkte till Vadstena för att fika. Men det var ännu tidigt och såg inte roligt ut. Och alla dessa politiska budskap och skyltar! Vilken förfulning! Nej, varken Inger eller jag kände för att vara där. Grått och kallt var det också. Och Rådhuskällaren öppnade inte förrän till kvällen. Vi drar nån annanstans, sa vi och tillade: men vi älskar ju Vadstena! Jo, men inte i dag.

 Bild: Jörgen Auer
Det blev Väderstad! Vi tog vägen förbi Vadstenas golfbana där några spelare gick med såväl klubbor som paraply. Över Hov for vi. Samt stannade och drack kaffe på Centralkonditoriet i Väderstad ännu en gång och åt en Carl-Henriksbakelse (ett wienerbröd med blåbär och grädde). Ah! Det satt fint. Vi köpte med oss matbröd hem.

 Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen åkte jag österut på ett reportage till Corren nästa vecka. Ridsport till sporten. Kyrka stod det på en skylt. Men just då ringde mobilen (ja, jag har handsfree) så jag tappade intresse för kyrkan och fick den inte på bild. Men det var alldeles i närheten dit jag skulle. Man väntade mig. Eller rättare sagt hon.

 Bild: Jörgen Auer
Här är några hästar som betade i en hage intill stallet. Jag vet inte om det är hennes hästar, men de bor i alla fall i hennes stall. Vad hon heter håller jag lite för mig själv några dagar till, men jag kan berätta att hon åker långt, långt bort redan i morgon för att tävla i en stor tävling nästa vecka.

Bild: Jörgen Auer
Hemvägen gick via Linköping och nya Industrigatan. Tänk vilken skillnad mot hur det såg ut bara för ett par år sedan. Då var nog gatan den fulaste i Linköping. Tyckte jag, ska sägas. 
Vi tycker olika. Vilket bland annat kommer att visa sig på söndag. Vad som händer sedan? Hm. Kanske vaknar vi med gemensam baksmälla på måndag, men förhoppningsvis inte.
Motala, Vättern, Vadstena, Hov, Väderstad, kyrkan, hästarna, den anonyma ryttaren, Linköping och Industrigatan kommer dock att finnas kvar även efter valet.

Inga kommentarer: