tisdag 11 september 2018

Här är Carolina på Hörninge

 
 Bild: Jörgen Auer
Här står Carolina Andersson, 28, från Hörninge gård i Östra Skrukeby. Och Ishmael AH, 8 år, njuter när hon kliar honom. Jag var och träffade dem båda i förra veckan för ett reportage till Corrensportens ridsportserie Ryktbart, en serie som jag gjort sedan 2011 och där vi försöker hålla takten ett reportage var fjortonde dag. Med uppehåll för sommar..

Bild: Jörgen Auer
Här står Carolina på nästan samma ställe som på förra bilden, men nu med sexåriga Stina också på bild. Stina som i stamboken heter Celestina d´Ive Z.

Bild: Jörgen Auer
Och så här kan man tänka sig dem alla tre tillsammans.

Bild: Jörgen Auer
Fast nu var jag ju där för att egentligen skriva om den här hästen, sexåriga Cruzier J, som Carolina tävlar med i unghäst-VM i hoppning 13-16 september. Ett VM som rids på Zangersheide i Lanaken, Belgien. Om Carolina kan sägas att hon bor i eget hus på Hörninge, att hon har ett gym i källaren, att hon är väldigt bra på att komma ihåg häststammar (alltså vilka föräldrar och morfäder en häst har). Hon började rida som litet barn och gjorde det hos en faster (Viveka Fellbom i Vallentuna). Carolina har även jobbat utomlands (VDL Stud i Holland) i tre års tid innan hon kom tillbaka hem för fem år sedan. Märkligt nog gick hon inte hästlinje på gymnasiet, utan ellinje och läste nätverksteknik. Hon gillar Game of thrones, har 11 egna hästar i stallet, driver AA Hippoplus AB tillsammans med mamma Ann Andersson.

Ur Corren 11 september 2018
Så här presenteras reportaget på sportsidorna.

Ur Corren 11 september 2018
Och så här ser förstasidan, del B ut.

Inga kommentarer: