tisdag 25 september 2018

Strokedrabbade som rider

 Bild: Jörgen Auer
Ett lyft trots funktionshinder? Visst är det så. Eller hur, Per Fahlén som här åker i höjden på Smedstad Ridsportcenter med hjälp av ridinstruktören Gith Hansson. Pelle ingår i en grupp om fem personer från Strokeföreningen i Linköping som har börjat rida en gång i veckan. Den snälla och mycket lugna hästen heter Sune.

 Bild: Jörgen Auer
En som längtat efter att få möjlighet att rida igen är Yvonne Karlsson som red en hel del som ung. Hon är verkligen nöjd över att hon nu får umgås med hästar igen och kommer ihåg känslan från förr: underbart att bli ett med hästen, säger hon och menar att ridträningen absolut tillhör årets höjdpunkter. Här ses hon med Strokeföreningens ordförande Lena Fix Ehrencrona.

Bild: Jörgen Auer
Ewa Andersson är inte så där väldigt van vid hästar och tycker nog att det känns lite "så där" att komma nära dem. Det märks inte minst när hon ger Sune ett äpple efter ridningen. Hennes make Leif skrattar gott åt hennes skräckblandade förtjusning.

 I dagens Corren
Och så här såg mitt reportage ut i dagens Corren. Här förstasidan del B.

I dagens Corren
Och så här såg mitt reportage om ridande strokedrabbade ut i dagens Corren. På sportens Ryktbart.

I dagens Corren
Även på förstasidan del B var det med. För övrigt tredje gången i rad för Ryktbart som utkommer var 14:e dag (men ibland skiftar vi utgivningsdag och då kan det hända att Ryktbart presenteras två veckor i rad, på tisdagar).

Inga kommentarer: