söndag 5 januari 2020

Kul med flyg och hästar

 Bild: Jörgen Auer
Lördagen har varit god då solen hjälpte till liksom även den kraftiga  blåsten som satte fart på livsandarna. Men fredagen var inte dum, den heller, med besök på Flygvapenmuseum i Malmslätt.

 Bild: Jörgen Auer
Det måste väl ändå vara ett av Sveriges bästa museum? Här finns ju allt man kan önska sig, det är bara själva flygandet som saknas. Fast det är inte långt ifrån att man kan få känslan av att vara i luften ändå.

Bild: Jörgen Auer
Barnavdelningen med flyglabbet är kanske allra bäst. På liknande sätt borde alla museum kunna ordna åt besökande barn.

Bild: Jörgen Auer
Själv gillar jag utställningen om den länge försvunna och 2004 ur vattnet upplockade Catalinan bäst. Den är i sin mörka framstäĺlning såväl spännande som skrämmande. Och mycket intressant.

Bild: Jörgen Auer
De personliga föremålen efter de åtta svenska besättningsmännen i det av Sovjetunionen nedskjutna planet fascinerar också och skänker extra tankar till efterlevande liksom förstås till de avlidna.

Bild: Jörgen Auer
Lördagen ägnades åt sport i teve, skidåkning och ishockey. Men på förmiddagen hanns i alla fall med en skön och solig  promenad i Mantorp. Men blåsigt var det, och isigt.

Bild: Jörgen Auer
Jag har skrivit det förut och gör det igen. Den som promenerar i närheten av Mantorp får ofta chansen till så här fina möten. Trevligt så det förslår. Och framkallar oftast leenden och vänliga miner. Hej, Hej.

Inga kommentarer: