söndag 26 januari 2020

Östgötsk ridgala på topp

Bild: Jörgen Auer
Ingela Svensson och Värsta Bästa Bandet såg till att hålla grytan kokande (stämningen på topp) på den 16:e östgötska ridsportgalan som hölls på lördagen i Linköping Konsert & kongress med omkring 675 gäster.

Bild: Jörgen Auer
Fredrik Spetz, Norsholms Rf fick juryns pris som årets (alltså 2019) bästa hoppryttare. Detta trots att självaste landslagsryttaren Malin Baryard-Johnsson också var nominerad. Men, som det stod i motiveringen, priset gick till en ryttare som visat en anmärkningsvärd utveckling. Och det har onekligen Fredrik Spetz som avancerat upp i den elitklass där Baryard redan befinner sig.

Bild: Jörgen Auer
Pernilla Bjuhr fick priset som årets bästa fälttävlansryttare. Blev naturligtvis glad över det, särskilt med tanke på att hon varit nominerad åtta gånger genom åren, men inte förrän nu haft glädjen och äran att stå där som vinnare och hålla tacktal. Som framgår av den här bilden dyker mannen till vänster upp också på den här bilden, precis som på förra. Det är Gustaf Samuelsson, som var prisutdelare i den här kategorin. Mannen till höger är konferencieren Håkan Bäck.

Bild: Jörgen Auer
En annan vinnare var Kolmårdsbon Alva Hjorth, 16-årig hoppryttare i Vikbolandets Rf som vann ponnypriset just i hoppning. Under året tog hon till exempel ett brons på inverkans-SM. I år fyller hon 17, faktiskt har vi samma födelsedag, och har sålt SM-hästen Diego och skaffat stor häst: Lady LouLou. Håll koll på namnen: Alva Hjorth och Lady LouLou.

Bild: Jörgen Auer
Och det här är Frida Hahn från Mantorpsryttarna (men hon bor i Skeda Udde) som blev bästa ponnyryttare fälttävlan och som i sitt tacktal bland andra tackade sin hovslagare - Per-Inge Andersson, Visätter, Nykil. För övrigt passade även Pernilla Bjuhr på att tacka hovslagarna, vars bord på galan nästan bågnade av det jubel som bröt ut där när tacken framfördes.

Bild: Jörgen Auer
En som rörde sig kring alla bord var skickliga fotografen Mi Ritzén från Motala som var galans och Östergötlands Ridsportförbunds inhyrda fotograf och som naturligtvis som det proffs hon är, skötte sig med den äran. Den som läst mitt förra blogginlägg kan kanske minnas att jag hade en bild på en trebent häst! med ryttaren Josefine Krönfeldt i sadeln. Det var en passande bild, för Josefine vann pris som årets bästa dressyrryttare.
I övrigt kan sägas att det var en trevlig gala med god stämning (alla var där) och att hästkarlen Magnus Andersson fick anledning att precis som Pernilla Bjuhr säga äntligen. Han fick nu för första gången motta en statyett på galan och det för hästen Chamie RTG som vann kategorin Bästa östgötauppfödda tävlingshäst.
Jag kan inte räkna upp alla som jag pratade med, men kan säga att det var åtskilliga. Bland dem förtjänar ändå några att nämnas lite extra, just för att de pratade med mig. Som Malin Tholf, Therese Örup, Frida Andersén, Jonas Rinné, Lotta Esping, Lisbeth Wahlquist, Irene Wastesson, Gunilla Eriksson, Monica Bergström, Annelie Holgersson, Claes Pettersson, Malin Hansson, Ronja Lagman, Magnus Andersson, Malin Rinné, Marie och Lotta från Linköping City Airport, Marita Hjelm, Hans Wincent, Per-Inge Andersson, Tommy Andersson, Izabelle Stolth (grattis till priset för årets ungdomsprestation!), Ulrika Stolth, Sofia Möller, Peter Möller, Per Hansson, Peter Lindblom, plus några till som jag i skrivögonblicket inte kommer ihåg, däremot minns jag att jag såg Hedas Mia Eriksson, Christine Esping, Josse Berger Esping, Madelen Johanson, Tobias Gryvik, Camilla Tholf, Anette Tholf, hela familjen Wallin, dvs Karoline, Joakim, Iza och Hedda, Annica Elg och ytterligare 640 eller så.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tusen Tack för så fint skrivna ord !
Mvh Bilder För Livet Mi Ritzén