söndag 19 januari 2020

Mullo kör Örnplast

Bild: Jörgen Auer

Häromdan såg jag den här bilen vid City Gross i Mantorp. Eller rättare sagt Depot Mantorps parkering. Den vill jag skriva om i min serie Trailers på svenska vägar, en serie jag drog igång för att jag helt enkelt ville veta var alla bilar som kör på våra vägar kommer ifrån. Eller det företag vars namn eller reklamslogan står på bilen ifråga.
Men vad ska jag gå efter på den här bilen? På sidan står det Ornplast, tycker jag mig se. Och under det: En stark partner inom rotationsgjutning. Ovanför vindrutan står det Mullo Transport.
Ornplast visar sig vara Örnplast. Men googlar man på det hittar man inget företag, däremot skickas man till Cipax AB i Skebobruk (cipax.se) som bedriver tillverkning och försäljning av plastprodukter. Enligt allabolag.se omsatte Cipax 93 miljoner 2018 och hade 13 anställda samt ingår i XANO-koncernen.
XANO Industries AB (xano.se) riktar in sig inom tre affärsenheter och äger nischade teknikföretag som har industrin i Europa som marknad. De tre enheterna är Industriprodukter, Industrilösningar och Precisionsteknologi. Tillsammans omsätter enheterna över 2 miljarder (respektive 583 miljoner, 1 172 miljoner och 294 miljoner) och koncernen som finns representerad i Norden, Nederländerna, Polen, Estland, USA och Kina har över tusen anställda.
Cipax AB ingår i affärsenheten Industriprodukter.
Mullo Transport hör hemma i Läänemaa i Estland, säger mullotransport.ee, men några siffror står inte där. Jo, 1994 startade tydligen verksamheten och företaget har tre olika typer av fordon, en Megatrailer med lastvolym på 100 kubikmeter, en Fulltrailer med 115 och en 25-meterstrailer på 157 kubik. Mer vet jag inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Örnplast bytte namn till Cipax tror år 2007. Bilen ägs av Mullo Transport ett Estländskt bolag.

Auer sa...

Hej, själv. Tack för info om namnbytet. Ha det gott.