måndag 6 september 2021

Calgary Games bäst

Bild: Jörgen Auer
Vilken stjärna! Timo Nurmostränade Calgary Games vann svenskt travderby 2021 i går söndag på Jägersro och imponerade stort. 68-årige Jorma Kontio satt lugnt i sulkyn och bidrog naturligtvis till segern.
"En fantastisk häst. Han hade alla krafter sparade på upploppet", hävdade segerkusken.
Segern, där fyraåriga Calgary Games även satte  världsrekord med 1.11.7 var värd fyra miljoner kronor, vilket troligen mest gladde tränaren och ägaren Timo Nurmos.
Vilket också gladde mig som är en av 29 ägare till en annan fyraåring, Bästa Sebbe som också råkar vara i träning hos just Timo Nurmos. Dock ska sägas att det skiljer många hästlängder mellan dessa två hästar. Tyvärr.

Bild: Jörgen Auer
Femåriga Galantis med Tyler Mifsud i sulkyn tog hem K.G. Bertmarks minne. Kul, tyckte vi tillresta östgötar eftersom hästen tränas av förre Mantorpstränaren Johan Lejon, sedan länge boende i Skåne och med Jägersro som hemmabana. Johan ses längst till höger på bilden ovan.

Bild: Jörgen Auer
Jag åkte buss med Östgöta Travhästägarförening till och från Jägersro i Malmö. En trevlig och rolig resa som egentligen endast hade ett fel - söndagskvällen rast i Ljungby. Där Sibyllarestaurangen tog betalt för varor de inte hade - lökringar och kaffe! 
Ni får gå och hämta kaffe på Frendo här bredvid, fick vi veta. Ack ja.
Men kaffet smakade bra och hem kom vi. Resa till travderby på Jägersro kan jag tänka mig att följa med på nästa år också.
Ett återbesök på Sibylla i Ljungby är nog däremot inte aktuellt. 

Inga kommentarer: