tisdag 7 september 2021

Jag fastnade på bild

Bild: Jörgen Auer
I dag har jag varit och fotograferat mig. Verkligen, alltså. På riktigt. Inte varit hos en fotograf som fotat mig, utan fotat mig själv. Tagit en selfie.
Ett annat uttryck i samma stil som också kan fungera på likadant vis är "Jag har varit och klippt mig". Där är det dock inte alltid givet att den som klippt sig själv är nöjd med resultatet. 
"Jag har opererat mig" går i samma stil. Men det är förstås inte ofta någon verkligen har gjort det för egen hand och inte heller här är det säkert att man skulle bli nöjd med utförandet. Det finns dock människor som måste operera sig själva. I vildmarken, till exempel. Där kan man om oturen eller odjuren är framme bli tvungen att skära av sig ett finger eller två. Eller en eller flera tår. 
Foto här ovan är jag ganska nöjd med. Lite häftigt att man trots (eller tack vare) att det är en skuggbild kan se att det är jag. För övrigt är inte alla som tar en selfie nöjda med bilden och jag vet många som även om de går till en fotografstudio ändå inte blir nöjda. "Jag blir alltid dålig på bild", säger de.
Jag undrar: gäller det även spegelbild?

Inga kommentarer: