tisdag 28 september 2021

Hos Per Nordström

Bild: Jörgen Auer
Bild från en semesterby, eller? Nja, inte riktigt. Det här är hus för hästar, lösdriftsstall, utomhusstall om du så vill, för alla travhästar hos Per Nordström, Jägersrotränaren. Hingstar går två och två i hagarna till höger och ston likaså två och två till vänster. I mitten har Per, hans fru Emma och sex anställda raka vägen fram. Fodring sker från baksidorna som vetter mot gången.

Bild: Jörgen Auer
Så här ser Per Nordström ut för den som undrar. Han föddes i Boden 1967. Till Skåne kom han 1985 och blev proffstränare 1990. Något av hans specialitet har blivit att ta hand om och förädla unghästar och sedan 2010 har det gett 49 finalister/deltagare i 18 olika årgångslopp. Det visste jag naturligtvis inte innan jag läste det på hemsidan pntraning.se. 

Bild: Jörgen Auer
Per är gift med Emma Nordström, diplomerad hästfysioterapeut och de har 40-talet hästar i träning på Sveriges modernaste träningsanläggning i Sjöbo. Det finns en "riktig" stallbyggnad. Men ingen häst bor där. Däremot finns där gym, duschrum, massagerum, "sauna", ja allt som behövs för att ta hand om hästar på bästa sätt. En Spaanläggning för hästar, kan man säga. Stjärnan för närvarande heter Önas Prince och ses här ovan med Emma. Till dags dato har den 4-åriga hingsten på 23 starter vunnit 17 och sprungit in 6,5 miljoner kronor. Dock var han klart slagen av fenomenala Calgary Games på derbyt på Jägersro 5 september.

Bild: Jörgen Auer
Men varför skriver jag det här nu? Det är ju snart oktober! Berättigad fråga vars svar helt enkelt är: för att jag glömt bort att göra ett inlägg om det. Jag var nämligen med på Östgöta Travhästägarförenings resa till Jägersro och derbyt och gillade vad jag såg. Såväl av anläggning, tränare, filosofi (inga hästar behöver stå i box, de klarar sig bra i lösdrift), tävling som trevlig bussresa och Malmöbesök. Jag kommer nog igen.
Sa jag att jag hade sällskap av min förre chef på Corren-sporten, Rooney Jerrevång? Jaså inte. Vi hade hur trevligt som helst ihop. Tack, Rooney. Du följer väl också med nästa år?

Inga kommentarer: