söndag 21 januari 2024

Efterlängtade pallplatser

Bild via TV10
Snyggt! Anna Swenn-Larsson tog sin första pallplats för säsongen när hon kom trea i Jasnas världscupslalom. Amerikanskan Mikaela Shiffrin vann inte oväntat - det här var hennes 95:e vc-seger. Tvåa kom Zrinka Ljutic från Kroatien.

Bild via Svt 
Kul att se och efterlängtat var pallplats för Kristoffer Jakobsen som äntligen fick till det igen och tog en andraplats i Kitzbùhls slalom. Linus Strasser, Tyskland vann och schweizaren Daniel Yule blev trea.
Jakobsen har sedan tidigare två pallplatser i världscupen, båda kom i slalom 2021. Tvåa i Val d'Isere och trea i Madonna di Campiglio.

I handbolls-EM blev det säker svensk seger mot Portugal. 40-33. Sverige har en gruppmöte mot Norge kvar att spela, men är redan klart för semifinal på fredag där man möter vinnaren i andra gruppen, troligen Frankrike.
Just det ja. Det blev överlägsen svensk stafettseger i längdskidåkningens 4x7,5 km I Oberhof. Linn Svahn, Frida Karlsson, Ebba Andersson och Jonna Sundling vann före Tyskland och Finland.
Herrstafetten såg förstås Norge som segrare. Tvåa Italien och trea Norges andralag. Sverige slutade sjua.
Dagens skidskytte gick inte Sveriges väg. Vi får ta revansch i VM.
Egen motion i dag? Jodå, jag tog en pallplats. Men nöjde mig med att sitta. Motionsmässigt gjorde jag nollresultat. Rörde mig inte en meter. Ja, kanske tjugo på hela dagen. Underkänt, således.



 

Inga kommentarer: