söndag 14 januari 2024

En vacker dag händer det

Bild: Jörgen Auer
Vacker dag?  Ja, är inte varje dag en vacker dag? En vacker dag händer det, säger man ju och saker och ting händer just varje dag. Alltså...

Bild via Svt
Vacker sport? Ja då, lite rörig emellanåt med tider och tävlande som är på olika håll och straffrundor, men skidskytte gör sig väldigt bra i tv. För min del får man dock gärna ta bort intervjuerna med en ledare som visar skyttarnas träffar. Jag ser flera gånger hellre fler bilder utifrån banan.

Bild via Svt
Roligt att sympatiska Mona Brorsson fått ett genombrott med en andraplats i ett världscuplopp i fredags. Att det blev en liten reaktion i dagens jaktstart (nia) var ändå bra. Hon sköt bra på nytt, men åkte svagt och kände av fredagsinsatsen. Hon är däruppe för att stanna nu, känns det som.

Bild: Jörgen Auer
Jag tittar mycket på tv, men jag är också ute mycket. Ser mig omkring efter stort och smått. Nåt fint att titta på. Som sten och snö. Vad som.

Bild: Jörgen Auer
Små granar har också öron, eller vad heter det? Nej, det var visst grytor. Men raka är de, granarna. Och granna. Tallarna gillar att växa olika, de. Ska bli kul att följa de här i fortsättningen, både gran och tall.

Bild via Svt
Söndagens hemskaste bilder, samtidigt vackra i naturens färgspel, var väl vulkanbilderna från Island?

Bild via Svt
Och den mest annorlunda nyheten kanske var att se Danmarks kung Fredrik X vinka från balkongen tillsammans med drottning Mary efter att hans mor drottning Margrethe II abdikerat efter 52 år som regent. 55-årige Fredrik har nog funderat många gånger på uttrycket en vacker dag händer det.
Söndag 14 januari hände det: han är verkligen kung nu.

Inga kommentarer: