torsdag 11 januari 2024

Väldigt ljussken och Antikrundan

Bild: Jörgen Auer
På den elfte dagen på det nya året såg han ett väldigt ljussken. Det var så starkt att han blev övertygad om att det säkert betydde någonting. Om han varit troende hade han kanske sagt vad. Men nu ryckte han bara på axlarna och tänkte: ett väldigt ljussken. Sen tänkte han inte på det mera.

Bild via Svt
Däremot tänkte han under kvällen igenom dagen. Vad hade den gett honom? Vad hade han gjort? Upplevt? Inte mycket, erkände han som svar på alla tre frågorna. Men han noterade de ledsna minerna hos de svenska spelarna efter kvartsfinalen mot Tjeckien i U18-VM, där Sverige förlorade med 2-4.

Bild via Svt
Samtidigt gladdes han över att se och höra hur de glada tjeckiskorna skrålade med i nationalsången. De hade gjort en bra insats och de två bästa spelarna på isen fanns ju i det segrande laget, men båda spelar i Svenska Damhockeyligan, SDHL till vardags. 17-åriga Adela Sapovalivova  gör det i Modo där hon svarat för 22 poäng på 23 matcher. Nu gjorde hon två fina mål mot Sverige. Sista målet gjorde Djurgårdens Linda Vocetkova. I Djurgården spelar även Tereza Plosova. Hon gjorde Tjeckiens andra mål i dag. Borde inte svenskorna ha känt till hur bra de här motståndarna är?
Två snygga svenska mål gjordes av Isabelle Leijonhielm, AIK, och Ella Hellman, Frölunda. 

Bild via TV6
En annan som blev väldigt glad i dag var schweiziske störtloppsåkaren Marco Odermatt som var snabbast i Wengen. Som han åkte! Över 150 km/tim när det gick som fortast. Vansinnigt. Tvåa kom en en fransos vid namn Cyprien Sarrazin och trea norrmannen Alexander Aamodt Kilde. 

Bild via Svt
Vad mer hade han upplevt? Jo, det var årspremiär för Antikrundan noterade han med glädje. Han var lite svag för gamla ting och tyckte det var en trevlig start med första programmet från Stockholms Stadshus. Anne Lundberg, programledare. Tänk, vilka fina och intressanta föremål som visas upp.

Bild via Svt
Som när den här kvinnan kom med en teckning signerad Anders Zorn. Det var ingen dålig teckning och ingen dålig affär om hon vill sälja. Någonstans mellan 300 000 och 400 000 är den värd. Mycket trevligt var också ett inslag hemma hos Ernst Billgren som är stor samlare av Dick Bengtssonverk. Fan, han verkar vara så skön snubbe, Ernst. En sån man gärna tar en öl ihop med.
Ja jävlar, sa vår man: nu blev jag törstig Han gick till kylskåpet.

Inga kommentarer: