torsdag 25 januari 2024

Glada miner och antikviteter

Bild: Jörgen Auer
Väg 23/34 låg såväl snö- som isfri i dag och lunchtrafiken kan beskrivas som måttlig. Så lugn att jag kunde ta en bild på vägen. Jag befann mig i de täckaste delarna av Östergötland. Strax utanför Rimforsa. Sjön Järnlunden såg kanske inbjudande ut, men var inget för mig som gärna vill ha över 20 grader varmt om jag ska gå i.
Jag var på väg till Kisa. Det var en sådan dag. En barnbarnsdag.
Det betyder att det blev många glada miner. Jag fick veta hur det är och inte är i skolan, vem som lånade vems vantar, vem som är längst i klassen, vem som sa vad och hur dåligt jag hör. Samt hur tokigt jag tolkar det som sägs.

Bild via Svt
På kvällen såg vi (det var mest jag) Antikrundan som den här gången sändes från Motala. Trevligt att se många fina bilder från Motala och Göta kanal.
Och tänk så värdefulla konstverk och prylar många människor äger. En besökare hade till exempel med sig en Johan Krouthén-tavla. Den sades vara värd 300 000. Annars var det en salig blandning på sakerna som visades upp och värderades, som det ska vara. Det var kinesiska vaser, smycken, möbler, lampor, ur, glas, trädgårdstomte, gobeläng, med mera. Och bara glada miner.

Inga kommentarer: