fredag 19 januari 2024

Fin fredag med fin sport

Bild: Jörgen Auer
Härligt vinterväder. Och jag borde ha tagit skidorna i stället för att gå. Det senare var till och med besvärligt där jag befann mig under fredagen. Hemmavid på Uljeberg.

Bild: Jörgen Auer
Men vackert var det. Får man önska en likadan i morgon, tack. 

Bild via Svt
Åkte skidor så det riktigt susade om honom gjorde den här mannen, Cyprien Sarrazin från Frankrike som vann fredagens störtlopp i Kitzbùhel ingående i alpina världscupen.

Bild via Svt
Och första världscupsegern i skidskytte blev det för schweiziskan Lena Häcken Gross som vann kortdistansen i Antholtz. Bästa svenska blev Elvira Öberg som slutade tia.

Bild: Jörgen Auer
Trots det fina vädret blev det mycket tv för min del. Men så är det när det är en massa sportsändningar.

Bild via TV6 
Svensk trippel blev det i längdskidåkningens världscupssprint i Oberhof. Linn Svahn vann före Frida Karlsson och Jonna Sundling. På herrsidan gick det inte lika bra. För Sverige. Däremot för Norge som tog de fyra första platserna.

Bild via TV6
I handbolls-EM spelade Sverige jämnt mot Danmark men förlorade med uddamålet 27-28. Bäst på planen danska storstjärnan Mathias Gidsel.

Bild via Svt
Allt var emellertid inte idrott på tv. Jag hann med att se På spåret också och kunde konstatera att jag inte hade gjort bort mig om jag varit med. Å andra sidan är det lite lättare att sitta hemma i soffan och få lite hjälp av de tävlandes funderingar inne i burarna. 

Inga kommentarer: