onsdag 3 januari 2024

Vackert, men halkigt

Bild: Jörgen Auer
Småvägarna var glashala, de jag åkte på i dag, syftar jag på. Och i radion hörde jag om att det var väldigt halt på E4-an någonstans, Norsholm, tror jag. Men jag kom i alla fall fram helskinnad till Hogstad och Sharpman. Ett par timmar innan jag åkte tog jag den här bilden hemmavid. Solen var på väg att bryta sig igenom. 

Bild: Jörgen Auer
Och den gjorde så också. Hästarna i hagen verkade tillfreds med det och tittade nyfiket på vad jag hade för mig. Ska han verkligen gå här nu när det är så halt? Vi ser ju hur han halkar, gubben.
De hade rätt. Det var dumdristigt att försöka gå på Uljebergs travbana. Lika dumt som att åka på de minsta vägarna. Som den från Gottlösa till Spångsholm och vidare över Habblarp mot Mjölby. Det var hårt och halt. Men väl framme i Mjölby var det bra plogat, skrapat och saltat så det var nästan som att åka på sommarväg. Nej, det var att ta i. Men det gick bra att åka genom stan och vidare till Hogstad.

Bild via Svt
Väl hemma igen väntade jag in kvällens tv-halka från junior-VM i hockey. Sverige mot Schweiz. Bra match, tycker jag, men förhandsfavoriten Sverige hade förtvivlat svårt trots tidig ledning och utökning till 2-0. Alpsönerna kom igen, stod upp överraskande bra mot Sverige, reducerade och blev därmed första lag i årets JVM att göra mål på Sverige. Kvitterade gjorde de också och matchen gick till förlängning där en schweizisk utvisning skulle visa sig bli avgörande. För då lyckades hemmanationen göra mål genom backen Axel Sandin Pellikka. Därmed är Sverige vidare till semifinal på torsdag mot Tjeckien. I den andra semifinalen möts USA och Finland. Ett Finland som bara blivit bättre och bättre i turneringen och som besegrade Slovakien med 4-3 i kvartsfinalen. Stor överraskning i kvarten var Tjeckiens 3-2-seger mot Kanada. 

Inga kommentarer: