lördag 20 januari 2024

Fina svenska segrar

Bild via TV6
Frida Karlsson visade strålande form när hon vann längdåkarnas masstart över 20 km i Oberhof. Det var svenskans första världscupseger för säsongen. Tvåa kom tyskan Katarina Hennig och trea finländska Kerttu Niskanen. Linn Svahl slutade femma och Ebba Andersson elva.

Bild via Viasat och Svt
En annan svensk skidåkare som vann i dag var Sara Hector som liksom Frida Karlsson tydligen är i storform. Trea häromdagen i slalom och nu vinnare i storslalom, i Petra Vlhovas hemmabacke i Jasna. Vlhova körde ur, det gjorde inte svenskan som tog en överlägsen seger, hela 1,52 före välrdscupledande Mikaela Shiffrin och trean Alice Robinson var 2,71 efter.

Bild via Svt
Mer skidåkning blev det i Stjärnorna på slottet där det i kväll var Pernilla Wibergs tur att vara huvudperson. De andra kring bordet är minst lika imponerade av Norrköpingsfödda Pillan och hennes alpina karriär som vi vana sport-tv-tittare varit under alla de år hon skämde bort oss med mästerskapsmedaljer och fantastisk utförsåkning. Dessutom har ju det här gänget fått umgås med och lära känna henne en smula och blivit förtjusta av och rent av kära i personen Pernilla Wiberg. Fint.

Inga kommentarer: