tisdag 10 januari 2017

Bara en bild av månen

Bild: Jörgen Auer
Tisdag. Jag har som vanligt haft kameran med mig. Men nej, jag kände inte riktigt för att fota i dag. Jo, ett jobb till Correns Familjeredaktion har jag gjort och då plåtat en trevlig idrottsprofil i Linköping. Dessutom var jag hemma hos honom, ja det är en han, i går kväll. Det var trevligt att träffa både honom och hans fru, Fia. Men mer om det kommer om någon vecka, ungefär.
Några andra bilder tog jag väl ändå, vilka kan ses i förra inlägget. Men mer? Nej. Därför lägger jag in den här. Från Mantorp. Blå himmel och halv måne över Klämmestorps gård i söndagens vinterväder. Eller var det lördagens? Minns inte och det spelar ingen roll.
Tänk så mycket vi gör som inte spelar någon roll.Ändå ödslar vi tid på det. Som att rikta kameran mot månen där mellan träden och sedan sitta några minuter vid datorn och se om det går att göra något av bilden. Blev det nåt? Blev bilden bra? Kan jag göra något med den? Beskära? Ljusa? Mörka? Öka kontrasten? Nåt?
Och sen lägga tid på att skriva några rader om bilden, också. Ack ja, vi är bra märkliga. Men vi är som vi är och vi gör som vi är vana att göra. Jag är van att blogga. Alltså bloggar jag. Konstigt nog finns det några som också läser det jag skriver. Eller tittar på mina bilder. Det är roligt! Ännu roligare vore om de hörde av sig. Men jag vet förstås att det är oerhört komplicerat att och tidskrävande att kommentera ett inlägg.
Men skicka ett mejl i stället, vet ja. jorgen.auer@corren.se, eller varför inte skicka ett brev? När skrev du ett brev senast? När skrev jag ett?
Ha! Faktiskt för tio minuter sedan. Handskrivet. Med penna, alltså. Det du.

Inga kommentarer: