lördag 7 januari 2017

Power? Nej, Auer

 Bild: Jörgen Auer
Travfesten är över. I alla fall på Mantorptravet som kallade V75-tävlingarna på nyårsaftonen för just travfesten. Men tränar inför nya lopp gjorde man i dag.

 Bild: Jörgen Auer
Själv var jag på långpromenad. Så lång att jag missade Stina Nilssons segerlopp på skidor. En tävling jag hade tänkt att jag nog hinner hem till. I alla fall till upplösningen. 
Jag gick och jag gick. Ut ur Mantorp. Förbi Depot Mantorp och Circle K-macken där en rysk man kom gående och tilltalade mig. Märkligt nog sa han: Power?
 Nej, Auer, sa jag.
Shop, sa han. Big shop, och pekade bortåt Depot Mantorp (fd Mobilia) till. 
Yes, big shop, sa jag som anade att han var långtradarchaufför och nu hade parkerat sitt stora fordon vid macken där det stod 14 långtradare.
One kilometer, frågade han.
Yes, one kilometer. You can take a shorter way through a fence, just follow my footsteps, svarade jag.
Thanks.
Han vandrade åt sitt håll. Jag åt mitt. Jag skulle mot Västerlösa och följde vägen upp förbi Uljeberg innan jag svängde av mot Skorteby fyrahundra meter längre bort, nedanför backen.

 Bild: Jörgen Auer
Jag såg att sneda ladan fortfarande höll sig uppe.

 Bild: Jörgen Auer
Jag såg att vindkraftverken fortfarande snurrade, i alla fall det ena.

 Bild: Jörgen Auer
Jag såg en ponny som verkade försöka gå iväg med hela staketet. Det visade sig att hästen bara ville ha massage och hade hittat ett passande redskap för detta.

 Bild: Jörgen Auer
Jag såg en rolig katt, också. Eller rolig text, menar jag. Det var vid Viby kyrka som jag hade för ögonen i ett par, tre kilometer. Ända bortifrån Skorteby.

Bild: Jörgen Auer
När jag gått min långa runda på närmare en och en halv mil och kom tillbaka till Mantorp skymtade solen fram mellan molnen. Men det var så dags. Klockan gick mot sena eftermiddagen. Innanför dörren ropade jag: hur går det för Stina? Hon vann, fick jag till svar. Och Charlotte Kalla blev trea. Äntligen på pallen igen, således.
Nu? Nu är är det Stjärnorna på slottet.
Hm. Undrar varför ryssen sa Power. Betyder det kanske köpcentrum på ryska? Hm.

Inga kommentarer: