lördag 28 januari 2017

I dag skriver jag om Åsa

 Bild: Jörgen Auer
Här sitter Åsa Christoffersson på Kärlekens bänk i Linköping med familjens labrador Rufus.  Varför gör hon det? Jo, hon poserar för ett reportage i Corren, med anledning av sin förestående pensionering från Corren och Östgöta Media där hon senast varit anställd som kulturredaktör. Men hon har många år bakom sig på Corren och har jobbat som reporter, redigerare, nyhetschef, redaktionschef, chef för Linköpingsredaktionen. Reportaget är infört i dagens Corren och ser ut som följer:

 B-ettan ser ut så här: En bild tagen hemma hos Åsa, där det för övrigt var väldigt trevlig After Work i går. Tack, Åsa med familj, för några trevliga timmar. Och tack, alla gamla Correnmedarbetare och andra som var där. Det var trevligt att träffa er alla.
Tack, Åsa för många roliga år tillsammans på Corren.

Så här presenterades reportaget på Familjesidorna. Och ni ser väl Kulla-Gulla-böckerna? Åsas mamma Elisabeth var nämligen tecknare och illustratör och när hon behövde en modell för bokomslagen, ja då målade hon helt enkelt av sin söta dotter.
Nu går Åsa i pension och kommer att saknas i spalterna av många. Inte minst för sina välskrivna krönikor. Av mig med. Ha det nu så gött i Värmlandsskogarna, Åsa. Vila och bli stark av skidåkning och vedhuggning och vad det nu kan vara.
Marcus Nyenger tar vid som kulturredaktör på Östgöta Media.

3 kommentarer:

jerker sa...

Jättebra text och kanonbilder på Åsa. Bra jobb Jörgen. Verkligen kul att träffa trevligt Correfolk.

Auer sa...

Tack, Jerker. Visst är det trevligt att träffas så där. Vi måste också träffas lite mer. Till våren, kanske. Absolut i sommar.

jerker sa...

Tycker jag låter som en riktigt bra idé. Absolut!