lördag 28 januari 2017

En färgstark lördag

 Bild: Jörgen Auer
Lördagen hörde färgerna till. Och domherrarna. Även om den här är ensam på bilden. Färgerna på marken finns egentligen inte där, utan på ett dörrfönster i vårt hus i Mantorp.

 Bild: Jörgen Auer
 Lika röd som domherren står den här hundträckskorgen nära Vifolkaskolan. Men vem har "slängt" en stol här? Och en hink? Åk med det till tippen, vet jag.

 Bild: Jörgen Auer
Ensam på konstgräsplanen i Klämmestorp hölls den här rosa fotbollsspelaren och trixade. Gång på gång lades bollen upp på nacken. Först två, tre dutt och sen upp. Elegant.

 Bild: Jörgen Auer
 Inne i Klämmestorpshallen var det innebandy. Unga spelare från flera östgötska lag fanns på plats. Mantorpslaget får förlåta om vi höll lite extra på Bergs IK där vårt bonus-barnbarn William Jackson spelar. Tre matcher såg vi. I den tredje var han målvakt och höll nollan. Då blev han så här glad.

Bild: Jörgen Auer
 När vi gick hem från hallen hade dimman tilltagit. Det kändes rått, grått, smått vått och faktiskt riktigt kallt och eländigt. Så pass att vi rös och drog upp dragkedjor och vek upp kragar och huvor. Vassen var frostnupen, vit. Kan det vara möjligt att vintern tänker slå till nu efter flera veckors mildväder? 
Det blir som det blir och i kväll blir det ridsportgala i Konsert & kongress i Linköping med en massa färgstarka ridprofiler i länet.

Inga kommentarer: