torsdag 26 januari 2017

Lönnebo och jag på plan

Ur Corren
Någon som kommer ihåg det här? Troligen 1990-1991. Jag gör det inte, men var ändå med och spelade. Så intressant var tydligen fotbollsmatchen mellan Östergötlands präster och östgötapressen. Det stora var väl att biskopen Martin Lönnebo var med. Ja, och så jag då. Tydligen skruvade jag en hörna i mål, i alla fall berättar texten så. En text som jag anar att det var jag själv som skrev. Jag har ett svag, mycket svag aning om den där skruvade hörnan, men långt ifrån något fullständigt minne av målet. Än mindre av matchen. Som ju i alla fall spelades på Idrottsparken i Norrköping. Det borde man ju minnas att man har spelat där.
Och det har jag gjort flera gånger. Bästa minnet är när jag som pojke i en förmatch till en IFK-match i allsvenskan gjorde mål på straff mot Eneby. Själv spelade jag just i IFK Norrköpings poklag och jag tror att det var i dåtidens yngsta pojkserie, 12-14 år, som matchen spelades i. Jag var även med i 14-16-laget och var med och tränade med juniorerna innan jag la bollskorna på hyllan. Om jag spelade någon träningsmatch med juniorlaget minns jag inte. Men jag minns mer än väl hur vi med Gunnar Nordahl som tränare fick vara med i A-lagets träning i Norrköpings ridhus på Dagsbergsfältet. Dumt nog tyckte Gunnar att vi skulle spela match därinne i sanden. Med medicinboll!
Då var det inte nådigt att sätta fram fötterna när de vuxna spelarna kom rusande och satsade för fullt. Jag stukade båda fötterna. Det där berättade jag för Gunnar många år senare när jag intervjuade honom i huset i Åby, men då ville han inte riktigt kännas vid medicinbollen. 
-Nej, det där känner jag inte igen, sa han. Ta en kaka till, du.



Inga kommentarer: