söndag 29 januari 2017

En galakväll att minnas

 Bild: Jörgen Auer
Showkanalen höll igång ordentligt på östgötska ridgalan i Konsert & kongress i Linköping. Här är det sångerskan Johanna Beijbom som tar ton och får med sig publiken. Ni vet kanske att Johanna är en av tio finalister i danska melodifestivalen? Jodå, så är det. 17 februari avgörs den danska tävlingen. Johanna Beijbom är dock inte ny i festivalen. Fyra gånger har hon varit med och körat. En gång för Malta, en för Georgien, en för Danmark och så var hon med och körade när Loreen 2012 i Baku sjöng hem segern till Sverige med Euphoria. Men nu är hon för första gången med och tävlar som solist. Gör det med en sång som heter  A.S.A.P. en förkortning som står för As soon as possible.

 Bild: Jörgen Auer
 I det stora publikhavet satt (800 personer), till en början i alla fall innan de rycktes med av musiken, Johanna Öst och Sandra Petersson.

 Bild: Jörgen Auer
 Plötsligt var det dags för kvällens första prisutdelning och årets ledare blev till stor glädje för många supportrar, Emma Tilly från Rappestad ridskola. Emma som för övrigt för ett par år sedan hade en mycket duktig elev - jag.

 Bild: Jörgen Auer
 Glada ryttare som har den största respekt för varandras kunskaper om ridning och hästar var hoppryttaren Matilda Pettersson från Åby ridklubb och Bjärby gård, Norrköping och Malin Hansson, dressyrryttare i Linköpings FK och lärare på Smedstad Ridsportcenter.

 Bild: Jörgen Auer
Alldeles intill mig, på andra sidan serveringsgången, satt bland andra Amelie Axén som fick vänta väldigt länge på sin mat - mycket god -  och kastade sig över den när den väl kom.

 
 Bild: Jörgen Auer
 På min vänstra sida satt Jacob Clarén. Tack för trevligt sällskap, Jacob. Han var på galan i sällskap med sin sambo Johanna Öst, till höger i Jacobs mobilbild. Spänningen var stor eftersom Johanna var nominerad i kategorin årets fälttävlansryttare. Det blev dock inte Johanna utan hennes klubbkamrat i Mantorpsryttarna, Mateusz Dziurla från Gottlösa. Grattis, Mateusz.

 Bild: Jörgen Auer
 Den här glada nunan tillhör Filippa Hermansson, galans yngsta pristagare. Elva år gammal vann hon sin första statyett i klassen, årets hoppryttare, ponny. Filippa bor i Norrköping och rider för Skogslottens RF. Hon fick även ta emot ett stipendium till Håkan Markörs minne.

 Bild: Jörgen Auer
Bara tjejer? Nej, då. Det fanns många glada män och killar på plats. Ju längre kvällen led, desto gladare blev de. Eller hur Mats Carlsson och Magnus Liwing?

Bild: Jörgen Auer
 Attityd visade Tindra Holmertz, 12. Men det ska erkännas att det var jag som sa åt henne att ställa sig så. Skickliga Tindra vann en statyett som årets dressyrryttare, ponny. Mycket välförtjänt. Hon är en stor talang och går i syster Amandas fotspår. 
När jag lämnade galan vid 23-tiden var det rejält tryck, tack vare Johanna Beijbom och de andra medlemmarna i mycket säkra och skickliga Showkanalen. Jag frågade Tindra Holmertz vad hon tyckte om galan:
- Det är alltid kul på gala, sa hon.
Hur många galor har du varit på?
- Det här är min andra.

Bild: Jörgen Auer
Till sist en bild inifrån publikhavet där det inte var så lätt att se Showkanalen på scenen när en massa människor ställde sig upp och skymde utsikten. Filippa Hermansson såg dock bra. Jag är inte helt säker vems axlar hon sitter på, men gissar på pappa Henriks.

Inga kommentarer: