fredag 29 januari 2016

Med Ström i Klämmestorpshallen

Bild: Jörgen Auer
Jag har ju i den här bloggen alldeles glömt bort att jag var i Klämmestorpshallen i Mantorp i tisdags och träffade idrottsläraren Martin Ström, före detta handbollsstjärna i Mantorp, med elitserierutin från såväl Linköpings Lejon som Drott. Det blev en trevlig fikapaus där även kanslisten Pelle Andersson deltog, liksom tvenne städerskor som jag tyvärr inte har namnen på. Dessutom dök Martins äldre bor Mårten upp, idrottslärare på Veta skola. Men det var ju Vifolkaskolans Martin jag var där för att träffa för ett reportage i Corren. Det gällde en historia där han liksom hans brorsa Robert (idrottslärare, förstås), Magnus Hjorth, Christian Olsson och Magnus Engfelt, alla före detta spelare i Mantorp, nu i all hast fått rycka in för att hjälpa B-laget Miffe i division 3. 
Miffe hade drabbats av stort manfall pga sjukdom. Lagledaren Pelle Sommen Carlsson satt hemma i allsköns ro på lördagskvällen och halvsov som han brukar i tevesoffan med en whiskypinne i handen när det ena sms:et efter det andra trillade in: sjuk, sjuk, sjuk. Till slut hade han bara fyra man att tillgå. Varpå han letade fram telefonnummer till gamla spelare och fick ihop ett lag. Ett lag som sen vann med 32-26 mot Krutholmen från Hallstahammar. Bra gjort av såväl lagledare som lag. 
Reportaget var infört i torsdagens Corren och Martin Ström blev nöjd och tackade för ett fint reportage av en Correnlegendar, hm. Även hans mamma Lena hörde av sig och tackade. Till dem båda kan jag då replikera: tack.
Till sist: det var bröderna Ströms pappa Bosse som någon gång på 70-talet startade handbollen i Mantorp.

Inga kommentarer: