söndag 31 januari 2016

En enda tom ruta i dag

Bild: Jörgen Auer
Rutsystemet. Så kallar jag den här bilden. Den får vara med i det här inlägget för att dagen inte precis var inrutad. I så fall i en enda stor ruta: jag har nämligen inte gjort ett skapandes dugg i dag. Ja-a, jag har ju ätit och sånt man måste för att leva.
Trots det fina vädret har jag inte varit utanför dörren i dag. Nej, det blev liksom aldrig av, bara. Jag har mestadels sutit i soffan och tittat på teve. Sport. Mest skidåkning i SM (heja Victor Thorn och Ebba Andersson: ja, och Charlotte Kalla, förstås) och X-games. VM-handboll.
Annat jag gjort: löst korsord, tackat för beröm på facebook, klickat på gillaikonen på 50 andra inlägg, googlat efter en man död 1889 som jag har sökt efter i fem års tid utan att hitta var han är begraven, sorterat gamla bilder, läst några mail-konversationer, försökt skriva en vacker dikt (men misslyckades), känt mig lite nedslagen och sen väldigt uppsluppen, fikat fyra gånger: den femte kommer strax. Ska kanske gråta lite till Spårlöst klockan 21. Sen kommer snart natten. Ska jag sova?

Inga kommentarer: